ANMELDELSE: Køb det bedste proteinpulver

Proteinpulver i lange baner

Dette er min guide til at vælge det bedste proteinpulver!

Sidste forår var jeg en tur i Dubai. En af dagene besøgte vi et storcenter (verdens største, naturligvis!) og der faldt vi over en butik der solgte proteinpulver – kun proteinpulver!

Jeg fik en snak med ejeren. På gebrokkent engelsk forklarede han ivrigt, at han havde over 400 forskellige mærker af proteinpulver. Firehundrede!

Han var hurtigt til at indrømme, at han ikke havde smagt dem alle, selvom han var tidligere bodybuilder.

Jeg havde lidt dårlig samvittighed da jeg forlod forretningen, for jeg købte ikke noget. Jeg kunne ganske enkelt ikke beslutte mig! Alle varerne lignede (umiddelbart) hinanden, og lovede fantastiske resultater på ingen tid.

Min pointe med denne lille historie er, at det kan være – mildest talt – uoverskueligt at vælge det ‘bedste’ proteinpulver.

Derfor har jeg lavet denne guide (eller anmeldelse). Jeg har sammenholdt 3 af Danmarks mest solgte bøtter Whey proteinpulver. Jeg har brugt hver bøtte i min. 6 måneder i forbindelse med min styrketræning.

Alle produkterne bliver produceret i Skandinavien og overholder til fulde de danske sundhedsmyndigheders forskrifter.

Hvilket proteinpulver er det bedste?

I denne test vil jeg give mit bud på, hvilket proteinpulver der er det bedste. Jeg har opsat følgende kriterier: Smag, pris og indhold. Klar, parat, start!

Bodylab proteinpulver

Linuspro proteinpulver

nutramino proteinpulver

Konklusion

Som du nok kan udlede af ovenstående, så vil jeg anbefale proteinpulveret fra Bodylab. Det er billigt og så kommer det i mange spændende smagsvarianter, herunder Crispy cookie, Caribbean choko og Pistacie. Pulveret fra Bodylab indeholder mest protein og mindst fedt, hvilket også er et plus.

Dette er også grunden til, at jeg selv bruger proteinpulver fra Bodylab. (Jeg foretrækker Caribbean choko. Det smager af chokolade med et twist af kokos og så er der små chokostykker i, som smager lækkert! Men det er nok forskelligt fra person til person.)

Har du spørgsmål til testen af det bedste proteinpulver, eller har du erfaringer med nogle af mærkerne, så skriv en kommentar nedenfor? Vil du læse mere om hvordan du skal tage dit proteinpulver? (så klik på linket)

Tue

Jeg er fitnesstræner og holdets cardionørd. Jeg elsker løb, klatring, styrketræning - og softice på mine “syndedage” :)

30 kommentarer

  1. Michael 18. april 2013 at 07:33 #

    Super go artikel:)
    Jeg skal lige høre, Du anbefaler Bodylab Whey protein. Jeg køre det selv lige nu sammen med Bodylab Carbs, kreatin og BCAA…
    Jeg har dog fornemelsen af at jeg taber mukelmasse.. men er blevet mere cut.

    Er det noget du har oplevet før?

    Jeg har før kørt med Weight Gainer… Jeg syntes at det hjælp på muskelmass men tilgængeld syntes jeg at man så mere buttet/hævet ud på maven osv…

    Mit spøgsmål er så… Er der en mellem vej? Altså hvor man både tager muskelmasse på og samtidig bilver cut??? Måske blande Weight Gainer og Bodylab Whey???

    Håber du kan hjælpe…

    Svar

    • Tue 2. maj 2013 at 22:18 #

      Hej Michael,

      Jeg anbefaler klart Whey proteinpulver til 95% af alle, fordi det er nemt at have med at gøre, smager godt og er prisvenligt.

      Det er en meget normal følelse at fornemme, at man taber muskelmasse. Til det er der kun en ting at sige: Få målt, vejet eller testet din krop, så du har mere end bare indicier at gå efter. Du kan måle dine muskler med et centimetermålebånd, bruge en fedt tang, få målt din fedtprocent/samlede muskelmasse på en Tanita vægt eller en mere avanceret løsning, som f.eks. Dexa, bodypod el.lign.

      Nå det så er sagt, så kender jeg godt fornemmelsen. Det er en relativ svær videnskab at opbygge muskelmasse, samtidig med at man reducerer sin fedtprocent konsekvent. Det kræver, at du balancerer dit kalorieindtag og proteinindtag, således at du ikke får for lidt, men heller ikke for meget.

      Som du skriver er formålet med weightgainer at hjælpe med at opbygge muskelmasse. En af ulemperne er tilgengæld, at det indeholder en hulens masse kulhydrater, hvilket kan sætte sig på sidebenene, hvis ikke det bliver udnyttet af kroppen eller forbrændt. Og ja, det kan have en kedelig tendens til at sætte sig maven. Kroppen er på alle måder genial, men hvorfor bliver fedtet ikke lagret ovenpå biceps? 🙂

      Du spørger om der er en mellemvej, hvor man både tager muskelmasse på og samtidig bliver cut? Jo, klart. Du skal bare lave dit samlede kalorie og protein regnskab gå i nul. Indtag præcis så meget som din krop har brug for – ikke mere eller mindre! Det er dog nemmere sagt end gjort.

      Jeg er ikke sikker på du alene finder svaret i kosttilskud. Jeg vil i stedet anbefale dig at kigge nærmere på din kost. Det er trods alt gennem kosten, at vi skal styre vores vægt – ikke via kosttilskud. (Selvom jeg godt ved det er nemmere at snuppe en shake)

      Derfor lyder mit kedelige og traditionelle svar på dit spørgsmål: Følger du en god kostplan?

      Venlig hilsen

      Tue Nielsen

      Svar

  2. Michael 22. april 2013 at 07:49 #

    Hej Tue

    Jeg føler selv at jeg har styr på kosten dog er jeg ikke altid god til at spise alle måltider…

    Min træning forløber så ledes.
    Mandag : Styrketræningsprogram
    Tirsdag : Fodbold
    Onsdag : Styrketrænings program
    Torsdag : Fodbold
    Fredag : Stryketræningsprogram
    Lørdag : Fodbold
    Søndag : hvil.

    Jeg har lige haft en uge med muskelvækste (uge 14) Og der følte jeg virkelig at der skete noget:)

    Kan det være en fordel og køre Weightgainer i disse uger og det andet i styrkeuger?

    Eller er dit forslag til mig at jeg skal køre på og så skal det nok komme;)
    Desuden er det ikke også sådan at det kommer lidt i step? I starten går det stærkt med at blive lidt støre og stærker og så kommer der en periode hvor det godt kan gå lidt langsommer?
    Jeg har netop lige fået lavet en kropsmåling. Over 8dage har jeg taget ca. 2kg på i muskler så muskelvægst ugerne er gode for mig:)

    Svar

    • Tue 22. april 2013 at 10:10 #

      Hej Michael,

      Det er godt at se, at du giver den gas. 6 ugentlige træningspas er bestemt ikke at kimse af.

      Kører du vores styrketraeningsprogram, eller har du lavet dit eget?

      Om du skal køre weightgainer eller 100% Whey protein afhænger ikke af, om du træner tungt, men af din kropsbygning og mål med træningen. Du har ret i, at fremskridt ofte kommer i ’steps’. Er du nybegynder, så går der 2 måneder før dine muskler begynder at vokse. GMange vil tror at det går hurtigere, hvilket skyldes væskeophobning i musklerne.

      Men har du trænet i et stykke tid, så vil du ofte opleve et ‘kickoff’ effekt, når du begynder på et nyt program/rutine. Efter et stykke tid (fra måneder til år), så rammer du ind i træningsplateau. Det er derfor jeg anbefaler at du periodiserer dit styrketræningsprogram, for hele tiden at udfordre din krop på nye og sjove måder.

      Godt at du får testet og målt din fremgang. Det er nøglen til succes. Jeg synes dog 2 kg muskelmasse lyder lidt voldsomt på 8 dage. Hvilken testmetoder har du anvendt til dette formål? Husk, det vigtigste når du skal tracke din fremgang er, at du anvender den samme testmetoder hver gang. Derudover skal du sørge for, at målingerne sker under de præcis samme konditioner.

      Jeg gør sådan forud for hver testning: Drikker en liter (kold) vand kl. 2200 aftenen før testdagen. Venter 30 min og uriner. Går i seng i seng kl. 2230. Står op dagen efter kl. 0700. Undgår at drikke eller spise noget. Testning kl. 0900.

      Ved at følge denne plan forud for hver testning, så mindsker du unøjagtigheden i målingen (med mindre du har adgang til en Dexa scanner el.lign.?) Og husk at bruge samme testmetode hver gang.

      Venlig hilsen

      Tue Nielsen
      Online fitnessrådgiver

      Svar

      • Michael 22. april 2013 at 11:42 #

        Hej Tue

        Ja jeg køre jeres styrketræningsprogram og er kommet til uge 15:)

        Hvordan ved man så hvad for noget der passer bedst til en (protein pulver) ? Jeg er ret bredskuldert af natur og har trænet ret meget i perioder men kun 4-5 mdr. af gangen og så har jeg midstet motivationen….

        Da jeg blev målt første gang var det i gennem DGI på mit arbejde. Vi er igang med en udfording så de kom her ud og lavede en krops analyse.
        8 dage sener blev jeg målt i mit fitness center på samme måde…
        Jeg skal stå på en vægt med bare fødder og så måler den min fedt %, vægt, muskelmasse, krop aldre og mange andre ting:)

        Det skal dog siges at første gang var kl. 09.30 på arbejde og anden gang var 17.30 i fitness centert efter træning.

        Svar

        • Tue 22. april 2013 at 12:24 #

          Hej Michael,

          Godt at høre. Du kan finde svar på, om du skal bruge proteinpulver eller weight gainer i denne artikel: http://www.styrketraeningsprogram.dk/nem-guide-til-proteinpulver/

          Du er formentlig blevet målt i en Tanita vægt, hvilket også er okay. Jeg vil dog tage resultatet med et gran salt. Test har vist at du kan få din fedtprocent til at variere 1-2% på 5 min ved indtag af væske. Det er derfor særligt vigtigt, at du bliver mål under samme konditioner hver gang!

          – Tue

          Svar

          • Michael 22. april 2013 at 12:30 #

            Okay mange tak Tue

            Så prøver jeg at tag der op igen på Fredag og blive målt… Så vil jeg lige se om jeg ikke kan gøre det som sidste gang og se hvordan resultat er 🙂

  3. john 14. september 2013 at 19:40 #

    Hej

    Har lige fået en whey100 pose fra bodylab, med jordbærsmag’ der både lugter og smager lidt af gær – yderst mærkeligt – og har også skrevet til dem. Håber det er en fejl og at de giver mig en anden pose.

    Svar

    • info@sddf.dk 15. september 2013 at 15:42 #

      Hej John,

      Ja, det lyder lidt underligt. Jeg har ikke erfaring med jordbær smag, så jeg ved ikke om det er normalt eller ej. Jeg har dog erfaret, at hvis man glemmer at sætte en proteinshake bøtte til vask, så kommer den til at lugte lidt gæret et par dage efter. Måske der er en sammenhæng.

      Skriv lige hvad svaret er fra Bodylab, så vi alle kan blive lidt klogere.

      – Tue

      Svar

    • Tue 15. september 2013 at 15:50 #

      Hej John,

      Ja, det lyder lidt underligt. Jeg har ikke erfaring med jordbær smag, så jeg ved ikke om det er normalt eller ej. Jeg har dog erfaret, at hvis man glemmer at sætte en proteinshake bøtte til vask, så kommer den til at lugte lidt gæret et par dage efter. Måske der er en sammenhæng.

      Skriv lige hvad svaret er fra Bodylab, så vi alle kan blive lidt klogere.

      – Tue

      Svar

  4. cjohn 16. september 2013 at 15:02 #

    Iflg. Bodylab’ er det variationer i fedtindhold i mælkeproteinet, der giver variationer i smagen – hvilket der vil være. Så ingen fejl i produktionen. Synes også gærlugten er aftaget efter jeg fik rørt lidt rundt i pulveret.

    Svar

    • Tue 17. september 2013 at 11:27 #

      Hej John,

      Tak for info. Så blev vi lidt klogere 🙂

      Tue

      Svar

  5. Andreas 7. november 2013 at 10:00 #

    Hej Tue.

    Hvad mener Starlights billige proteinpulver? Hvordan synes du det står i forhold til Bodylab Whey 100?

    Mvh.
    Andreas

    Svar

    • Tue 10. november 2013 at 14:21 #

      Hej Andreas,

      Jeg har desværre ingen erfaringer med Starlight proteinpulver, men det virker okay udfra beskrivelsen!

      Venlig hilsen Tue

      Svar

  6. Christian Jørgensen 21. november 2013 at 15:46 #

    Hej Tue. Jeg har trænet i godt et halvt år (mest i forbindelse med fodbold), men nu vil jeg gerne træne i min “fritid”. Jeg har kigget og læst om en masse forskellige produkter og har fundet en ting, som jeg ikke kan finde svar på.
    Spørgsmålet lyder: Hvilken virkning det vil have at tage Whey 100 protein pulver og så Weight Gainer? 🙂
    Altså, vil Whey 100, have bivirkninger på Weight Gainer eller omvendt, hvis at jeg 2 begge dele på samme tid.

    Vh Christian Jørgensen.

    Svar

    • Tue 21. november 2013 at 16:58 #

      Halløj Christian,

      For at svare på dit spørgsmål er det først vigtigt at forstå hvad Weight gainer er. Weight gainer nemlig blot proteinpulver blandet sammen med kulhydrater! Så hvis du mikser weight gainer og proteinpulver, så vil du blot få en weight gainer med lidt mindre kulhydrat end almindeligt.

      Derfor er der ingen bivirkninger ved det du forslår. Men hvorfor ikke bare nøjes med en af varianterne?

      Svar

  7. Christian Jørgensen 21. november 2013 at 20:01 #

    Mange tak for svar Tue.

    Er det muligt at svare på hvilket der er bedst af de 2 produkter, eller vil det være bedst at tage en periode med Weight Gainer først, for at få bygget muskler op og tage kilo på, for så derefter at tage en periode med Whey, for at få en mere markerede krop? Det er fordi at jeg ikke er interesseret i at blive bodybuildet stor, men mere som svømmer, fodboldspiller osv, der er markeret( hvis du forstår ;))
    Ellers er det mig som ikke forstår princippet. 🙂

    Vh Christian

    Svar

  8. Peter Lang 1. januar 2014 at 23:53 #

    Hvorfor kun proteinpulver fra Danmark eller Sverige ? Der findes proteinpulver, fremstillet i andre lande og kan købes over nettet,som er mindst lige så gode…og billigere. Feks. http://www.myprotein.com/sports-nutrition/impact-whey-isolate/10530911.html

    Svar

    • Tue 10. november 2014 at 20:16 #

      Hej Peter,

      Det har i ganske ret i. Grunden til at jeg anbefaler dansk proteinpulver på denne blog, er fordi jeg derved er 100% sikker på at det er i orden.

      Proteinpulver fra udenlandske sider KAN indeholde ulovlige kosttilskud. Men har du fundet et produkt der virker for dig, og som er i orden, så ‘go for it’ – Tue

      Svar

  9. Chris 25. juli 2014 at 09:51 #

    Hej Tue. Du lyder til at have styr på alt hvad der har med fitness osv at gøre :).
    Jeg har læst om nogle nye produker der hedder nutrapump og protosteron. De skulle være enorme gode til at få styrket musklerne og blive cuttet…hurtigt. Men jeg ved ikke om jeg stoler på det. Altså er det rent, er der varige skader? Kender du de to produkter? Kunne være fedt hvis du kunne sige god for det eller advare imod det. Har læst om det på Mens Health & Life.

    Håber på svar. Tak.

    Hilsen Chris

    Svar

    • Tue 10. november 2014 at 20:19 #

      Hej Chris,

      Jeg kender ikke umiddelbart produkterne du omtaler, men en hurtig søgning på google lover ikke for godt. Mange bruger ord som “scam”, og nogle melder endda at de er blevet snydt i forbindelse med at bestille produkterne.

      Jeg siger dermed ikke, at disse produkter er hverken ulovlige eller scam. Jeg kender dem ikke, så derfor kan jeg ikke udtale mig om det. Vær blot varsom, når et nyt kosttilskud lover at man bliver hakket i en fart.

      Venlig hilsen Tue

      Svar

  10. Dennis 22. oktober 2014 at 13:30 #

    Hej Tue.

    Jeg er interesseret i at vide, om det”nødvendigt”, for mig at tage proteinpulver efter træning? Jeg løfter mellemtungt på vej mod tungt og træner to til tre gange om ugen og løber to til tre gange om ugen. Jeg vil gerne tabe mig, mest på maven (det er der, det hele sidder (ca. 15-20 kg for meget)), men samtidig ikke miste min muskelmasse.

    Det korte af det lange: kan en 1/2 l cacao og en banan efter træning dække mit “behov”.

    Mvh. Dennis.

    Svar

    • Tue 10. november 2014 at 20:21 #

      Hej Dennis,

      Svaret er nej! Du behøver ikke tage proteinpulver (eller cacao) efter træning, men du skal indtage en form for protein. Om det så er en dåse tun, et alm. måltid eller en proteinshake er ligegyldigt.

      Hvis målet er vægttab, ville jeg nok erstatte cacao’en og banen med en Whey shake og evt. en banan.

      Tue

      Svar

  11. Virginia 13. december 2014 at 18:45 #

    My spouse and I stumbled over here by a different website and thought
    I might check things out. I like what I see so i
    am just following you. Look forward to checking out your web page repeatedly.

    Svar

Trackbacks/Pingbacks

  1. Hvilket fitnessudstyr skal jeg have i mit hjemmetræningscenter? - 16. juni 2014

    […] hvis du køber flere ting på en gang. Jeg kunne aldrig drømme om at anbefale fitnessudstyr eller kosttilskud, som jeg ikke har testet på egen krop! (Alt udstyret nedenfor passer sammen, dvs. huldiameter […]

  2. billigt proteinpulver sverige | fitness-dankmark.com - 4. september 2014

    […] ANMELDELSE: Køb det rigtige proteinpulver …Det er billigt og så kommer det i mange spændende smagsvarianter, … Hvorfor kun proteinpulver fra Danmark eller Sverige ? Der findes proteinpulver, …Kan du besØge hjemmesiden […]

  3. proteinpulver billigere i sverige | fitness-dankmark.com - 5. september 2014

    […] ANMELDELSE: Køb det rigtige proteinpulver …Bodylab er også dansk produceret, og ligger i den billigere ende. Smag: Smagen er i særklasse. … Hvorfor kun proteinpulver fra Danmark eller Sverige ?Kan du besØge hjemmesiden […]

  4. proteinpulver fra sverige | fitness-dankmark.com - 19. oktober 2014

    […] ANMELDELSE: Køb det rigtige proteinpulver …Hvorfor kun proteinpulver fra Danmark eller Sverige ? Der findes proteinpulver, fremstillet i andre lande og kan købes over nettet,som er mindst lige så gode …Kan du besøge hjemmesiden […]

  5. Træning og kost har en sammenhæng - SJFI - 31. marts 2015

    […] kan man supplere sin kost med protein pulver (Læs mere her)eller protein bar som kan give en protein boost lige inden eller lige efter træningen. Men når du […]

Skriv et svar

[30.000+ downloads] Prøv vores gratis træningsprogram i dag

Pin It on Pinterest