Sådan tog jeg 250% flere kropshævninger!

Chin up bar

Jeg har ingen kropshævningsstang der hjemme!

Jeg havde engang sådan en kropshævningsstang, som sad i dørkarmen ind til vores kontor. Det fede ved denne opfindelse var, at jeg lige kunne nappede et par kropshævninger, hver gang jeg gik gennem døren.

Resultatet slog bogstavelig talt benene væk under mig!

Jeg købte stangen i januarudsalget i Netto og satte den op, helt uden brug af hammer, søm eller skruer. Det var bare et spørgsmål om at skrue, indtil den sad godt fast.

Næste stop: Kropshævninger ad libitum. Måske!

Måske over 20 kropshævning? 

ADVARSEL: Jeg kan til tider være ret ”uteknisk”! Derfor lykkes det mig at slå mig selv halvt ihjel første gang jeg skulle afprøve stangen. (Den var ligeved at havne på lossepladsen efter det stunt!).

Jeg havde sat stangen op og skulle nu afprøve den. Jeg tog fat i stangen med begge hænder og trak forsigtigt i den. Den sad fast som en sten. Pisse godt!

Jeg råbte derfor på min kæreste, da jeg havde en ide om, at hun skulle overvære mit første rekordforsøg i kropshævninger nogensinde. Jeg var fuld af selvtillid og havde en ide om, at det ville være svært at tælle gentagelserne, hvis jeg rundede 20 stk.

Lets go, Tom Cruise!

Okay, så der stod jeg. Kun iført bokseshort (ja, vægten skulle minimeres) og med kæresten ståede ved siden af, fuld af beundring! Jeg placerede hænderne i skulderbrede og træk vejret ind.

[blockquote]Det er egentlig en hemmelighed, men jeg har det med at se Tom Cruise fra Topgun for mit indre, når jeg står i sådanne ”all-in” situationer.[/blockquote]

Nå, men da jeg løftede mig op og gjorde klar til at lade energien strømme ud i mine spændte muskler, så skete det..

Av for satan!

Bang! Dørkarmen gav efter og blev presset ud til hver side. Det gav en voldsom lyd og sendte mig uventet mod jorden. Da jeg havde været smart at bøje mine ben, kunne jeg ikke nå at genfinde balancen, før jeg blev draget mod flisegulvet. Det resulterede i, at jeg landede pladask på bagdelen.

Jeg kan stadig huske, hvor nas det gjorde. Jeg gav et hyl fra mig, der blandende sig med lyden fra den kvaste dørkarm.

Min kæreste stod forskrækket og så på, da den forbandende jernstang ramte mig i lige hovedet. Endnu et hyl!

Nå, men det gik ikke værre end, at jeg måtte bruge flere timer på at reparere den gudsforladte dørkarm. Til gengæld var dørkarmen stærk nok til at klare hele min vægt, da jeg omsider blev færdig!

Kropshævningsstang

Ready, set, start!

Mit første rekordforsøg blev på 6 stk. Selvom jeg var lidt skuffet, så trøstede jeg mig selv med, at jeg var ødelagt i armene efter at have repareret den dumme dørkarmen hele aftenen. Da jeg gentog forsøget dagen efter tog 7,5 gentagelser (Ja, man kan godt tage en halv kropshævning!) En smule bedre, men stadig laangt fra drømmemålet på 20 stk!

Jeg trænede løbende over de næste 6 måneder med stangen. Faktisk stort set uden uheld! Jeg tog 3-6 stk. hver gang jeg gik under den, dog ikke om morgenen (der må være en grænse!).

Jeg supplerede med at styrketræne tre gange om ugen, hvor jeg tog 5 x max antal gentagelser, med et minuts pause mellem hvert sæt. (Havde jeg haft den viden jeg har i dag, så havde jeg nok nærmere holdt 2-3 minutters pause mellem hvert sæt, men pyt).

Og nu til pointen! Efter seks måneder kunne jeg tage 20 gentagelser i et relativt roligt tempo. Husk på, at jeg seks måneder forinden aldrig havde trænet hverken chinups eller pullups.

Sammenfatning

Jeg har for sjovt regnet på, hvor mange gentagelser jeg tog hver uge, for at gå fra 7,5 gentagelse til 20 gentagelser på 6 måneder.

 • Mandag: 8 x 3-6 i løbet af dagen.
 • Tirsdag: 8 x 3-6 i løbet af dagen, plus 5 x 7 som en del af min styrketræning.
 • Onsdag: 8 x 3-6 i løbet af dagen.
 • Torsdag: 8 x 3-6 i løbet af dagen, plus 5 x 7 som en del af min styrketræning.
 • Fredag: 8 x 3-6 i løbet af dagen.
 • Lørdag: Tømmermænd (Vi er tilbage i teenageårene) Så formodentlig ingen!
 • Søndag: 8 x 3-6 i løbet af dagen, plus 5 x 7 som en del af min styrketræning.

I alt antal kropshævninger = ca. 357 kropshævninger om ugen!

Der findes sikker hunderede forskellige måder at blive en mester til at tage kropshævninger på. Dette var bare min måde at øge antallet på med over 250%!

Jeg gad godt vide hvordan du træner kropshævninger, og hvor meget du har rykket dig? Måske jeg kunne få nogle gode fif.

PS: Hvorfor har jeg så ikke en kropshævningstang derhjemme  i dag? Fordi stangen gik i stykker efter intensivt brug! Så nu leder jeg efter en ny (Ikke fra Netto!) Nogle der ved hvor man kan få en god pullupbar?

Tue

Jeg er fitnesstræner og holdets cardionørd. Jeg elsker løb, klatring, styrketræning - og softice på mine “syndedage” :)

2 kommentarer

 1. nickiprgel@gmail.com 3. februar 2013 at 13:07 #

  du kan købe den på bodystore.dk

  Svar

 2. Tue 3. februar 2013 at 15:20 #

  Hej Nick,

  Tak for det – jeg tjekker den ud. – Tue

  Svar

Skriv et svar

[30.000+ downloads] Prøv vores gratis træningsprogram i dag

Pin It on Pinterest