Triceps extensions

Vil du have store overarme, så er triceps extension “din” øvelse.

Triceps extensions

Mange tror, at det handler om at lave biceps øvelser for at få store “guns”.

Dette er en fejl!

Triceps er en meget større muskel end biceps, hvorfor det vil give mere mening at træne triceps, hvis man ønsker at forøge overarmenes volumen.

Det gode ved den triceps extensions er, at den træner alle triceps tre hoveder lige meget (Cuput mediale, laterale og langum.) Brug den de dage, hvor du virkelig vil køre din arme helt i bund.

Triceps extensions videoSe video af øvelsen

Prøv vores unikke træningsprogram, for at få adgang til de i alt 21 øvelsesvideoer mv.

Få adgang til programmet (koster kun din mailadresse)

 

Primære muskelgruppe:

Triceps

Sekundær muskelgruppe:

Biceps, underarm, skulder og øvre ryg.

Sværhedsgrad: 3 / 5

Triceps extensions er en middelsvær styrketræningsøvelse. Husk at holde albueleddet roligt under øvelsen, så det ikke svajer frem og tilbage. Får du ondt i skulder eller albuer, skal du stoppe øvelsen og udskifte den med en anden.

Vil du have et godt træningsprogram, hvor denne øvelse indgår?

Denne træningsøvelse er en af de i alt 25 øvelser, som udgør kernen i vores betalte 6 måneders træningsprogram. Udover alle de bedste øvelser indeholder træningsprogrammet bl.a. 75 unikke træningspas, 4 progressionscyklusser, sjove udfordringer, tests, hvileuger, PEAK-uger og meget mere. Prøv vores styrketræningsprogram i dag

Sådan gør du:

Læg dig på en flad bænk eller på gulvet. Hold en håndvægt i hver hånd med hammercurl-greb, dvs. med håndvægten pegende ned mod dig.

Start med at strække begge arme op i luften. Bøj dem kontrolleret indtil dine arme er bøjet i en 90 graders vinkel eller lidt mere. Returnér derefter til startposition.

Træningsforslag:

Er målet store muskler, så træn 3-4 x 12-15 gentagelser. Er målet stærke og funktionelle muskler, så træn 3-7 x 5-10 gentagelser.

Vores bedste fif:

Selvom triceps extensions træner flere muskelgrupper på samme tid, så er det primært en triceps øvelser. Derfor bruger jeg den gerne sammen med dumbbell curls, når jeg træner arme. Først kører jeg et sæt triceps extensions efterfulgt af et sæt dumbbell curls uden pause imellem. Når jeg har lavet begge øvelser, så holder jeg 30-90 sek. pause og gentager. Denne træningsform kaldes supersetting.

Hvad synes du om triceps extensions?

2 kommentarer

 1. Connie 30. juni 2013 at 07:50 #

  For en 46 årig som jeg, så er “mormor-vinger” et no go, så derfor træner jeg triceps – både med håndvægte, triceps dips og øvelsen Half Cobra Push up (jeg kører sæt á maks reps på 50 sek. og 10 sek. pause og så videre til næste øvelse). Er jeg så ikke godt på vej?

  Svar

  • Tue 1. juli 2013 at 12:37 #

   Hej Connie,

   Nu skriver du ikke noget med hvor ofte du træner, hvor mange sæt du kører, og hvor mange af øvelserne du laver hver gang, men det er nogle fine øvelser, så du er uden tvivl på vej i den rigtige retning.

   Fortsæt det gode arbejde! 🙂

   Venlig hilsen

   Tue Nielsen

   Svar

Skriv et svar

[30.000+ downloads] Prøv vores gratis træningsprogram i dag

Pin It on Pinterest