Triceps kickbacks

Triceps kickbacks træner dine overarme og egner sig godt til at give volumen. Øvelsen har fået dets engelske navn, “kickbacks”, da bevægelsen minder om et æselspark bagud.

Triceps kickbacksStyrketræningsøvelsen kan laves med knæet på en bænk (som på billedet) eller stående. Laver du øvelsen stående uden bænk, så behøver din ryg ikke være i en 90 graders position. Det eneste du skal sikre dig, er, at ryggen er ret (ikke krummer!)

Det gode ved triceps kickbacks er, at den træner alle triceps tre hover lige meget (Cuput mediale, laterale og langum.) Brug den de dage, hvor du virkelig vil køre din arme helt i bund.

Triceps kickbacks videoSe video af øvelsen

Prøv vores unikke træningsprogram, for at få adgang til de i alt 21 øvelsesvideoer mv.

Få adgang til programmet (koster kun din mailadresse)

 

Primære muskelgruppe:

Triceps

Sekundær muskelgruppe:

Biceps, underarm, skulder og øvre ryg.

Sværhedsgrad: 3 / 5

Triceps kickbacks er en middelsvær styrketræningsøvelse. Husk at holde albueleddet stift under øvelsen så det ikke svajer frem og tilbage. Får du ondt i skulder eller albuer, skal du stoppe øvelsen og udskift den med en anden.

Vil du have et godt træningsprogram, hvor triceps krickbacks indgår?

Denne træningsøvelse er en af de i alt 25 øvelser, som udgør kernen i vores betalte 6 måneders træningsprogram. Udover alle de bedste øvelser indeholder træningsprogrammet bl.a. 75 unikke træningspas, 4 progressionscyklusser, sjove udfordringer, tests, hvileuger, PEAK-uger og meget mere. Prøv vores styrketræningsprogram i dag

Sådan gør du:

Placér venstre knæ på en bænk og fat en håndvægt i højre hånd. Læg dig ned indtil din ryg er (næsten) parallel med bænken. Start med at strække din arm bagud langs ryggen. Sænk den kontrolleret indtil dine arme er bøjet i en 90 graders vinkel. Returnér til startposition.

Hold albuen tæt til kroppen og kig ligefrem under øvelsen.

Træningsforslag til triceps kickbacks:

Er målet store muskler, så træn 3-4 x 12-15 gentagelser. Er målet stærke og funktionelle muskler, så træn 3-7 x 5-10 gentagelser.

Vores bedste fif:

I mit styrketræningsprogram har jeg ikke indtastet et bestemt antal gentagelser ud for denne øvelse. Jeg laver den blot indtil, jeg fornemmer en brændende fornemmelse i triceps musklen. Når denne “pump” fornemmelse dukker op, så laver jeg 2-3 mere og skifter side.

Hvad synes du om triceps kickbacks?

2 kommentarer

 1. Christian 17. december 2014 at 01:29 #

  Hej, har set på flere sider at denne er dum at lave, da den gør mere skade end den gavner og man ikke træner så meget triceps fordi den kun spænder når du strækker din arm.. Noget feedback på det ? 🙂

  Svar

 2. Tue 7. januar 2015 at 04:45 #

  Hej Christian,

  Tak for din kommentar. Jeg kender godt til kritikken af øvelsen, men er ikke enig (og det er da mange der ikke er). Hvis du tænker den artikel af Thomas Jagd (link: http://news.bodylab.dk/artikler/3874-8-ovelser-som-er-spild-af-tid) så er der lige så mange tilhængere, som der er modstandere.

  Ser du på forskning/test af øvelsen, så ser jeg ikke nogle røde lamper, og øvelsen har altid virket godt for mig. Det eneste jeg vil sige er, at den især er velegnet til at afslutte din tricepstræning (såfremt du kører flere armøvelser pr. træningspas) – Tue

  Svar

Skriv et svar

[30.000+ downloads] Prøv vores gratis træningsprogram i dag

Pin It on Pinterest