Shoulder shrugs

skuldre shugs

Shoulder shrugs” træner dine skuldre samt den øvre del af trapezius. Øvelsen er kendt (og berygtet) for at give dig tyrenakke, hvilket også er grunden til, at den er populær hos bodybuildere.

Sådan en kommer dog ikke fra den ene dag til den anden og i første omgang vil shrugs med håndvægte hjælpe dig med at få mere markerede og stærkere skuldre og en ditto nakke. Øvelsen er derfor perfekt, hvis du til dagligt sidder på et kontor foroverbøjet foran en lille skærm og tastatur.

Shoulder shrugs” passer godt ind som en variationsøvelse i dit styrketræningsprogram. Den er mindre hård for dine skuldre end lateral raises og træner i højere grad den stærkere (øvre) rygmuskel, trapezius.

Øvelsen er især god for mænd, der ønsker et veludviklet skulder- og nakkeparti.

 

Shoulder shugs videoSe video af øvelsen

Prøv vores unikke træningsprogram, for at få adgang til de i alt 21 øvelsesvideoer mv.

Få adgang til programmet

 

Primære muskelgruppe:

Øvre ryg, nakke og skulder

Sekundær muskelgruppe:

Ryg og bryst.

Sværhedsgrad: 1 / 5

Shoulder shrugs” er en simpel øvelse, der er nem at gå til. Jo længere du får skulderen op mod håret, desto mere giver øvelsen. Fuld range of motion er derfor vigtig for at udføre øvelsen korrekt og får det bedste ud af den. Hold ryggen ret og læn kroppen en smule forover, når du udfører dine shrugs.

Vil du have et godt træningsprogram, hvor shoulder shrugs indgår?

Denne træningsøvelse er en af de i alt 25 øvelser, som udgør kernen i vores betalte 6 måneders træningsprogram. Udover alle de bedste øvelser indeholder træningsprogrammet bl.a. 75 unikke træningspas, 4 progressionscyklusser, sjove udfordringer, tests, hvileuger, PEAK-uger og meget mere.

Prøv vores styrketræningsprogram i dag.

Sådan gør du:

Tag fat i håndvægtene og placer fødderne i skulderbredde. Ret overkroppen og se ligefrem. Hold håndvægtene i strakte arme ned langs kroppen. Pres nu dine skuldre op mod dine ører. Jo længere op, jo bedre (uden at overdrive naturligvis). Hold evt. et sekunds pause inden du returnerer til startposition.

Du kan også variere øvelsen ved at løfte en skulder af gangen. Det er en del hårdere, og giver en mere intensiv træning.

Træningsforslag til shoulder shrugs:

Er målet store muskler, så træn 3-4 x 12-15 gentagelser. Er målet funktionelle og stærke skuldre, så træn 3-7 x 5-10 gentagelser.

Vores bedste fif:

Jeg er ikke bodybuildertypen, men alligevel synes jeg, at denne øvelse er fed. Især fordi den træner den øvre del af ryggen uden at belaste andre muskler (som f.eks. lænden). Den er derfor rigtig fin, hvis du vil isolere den øvre del af ryggen og træne denne, uden at belaste den nedre del af selvsamme. Jeg laver den, hver anden eller tredje gang jeg styrketræner.

Hvad synes du om shoulder shrugs?

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments