5 kosttilskud vi tager hver dag

Vi ved godt, at vi har skrevet en del indlæg om kosttilskud på det seneste, men det er der en helt bestemt grund til. Vi modtager hver uge 30-35 mails fra personer, der gerne vil tweake deres styrketræning og kost. 90% af alle disse spørgsmål omhandler kosttilskud (altså proteinpulver, kreatin, fiskeolie osv.)

Vi synes, det er rimelig vildt, når man tænker på, at styrketræning er så meget mere end proteinpulver og kreatin, men på den anden side kan vi jo godt forstå det. Der findes så mange smarte kosttilskud på markedet, at det praktisk talt er umuligt at skille skidt fra kanel.

I denne artikel vil vi give dig et indblik i hvilke kosttilskud, vi synes, du bør overveje. Vi har selv brugt dem alle on-and-off i 8 år, og ved at de virker! Listen er bygget op sådan, at de første 3 kosttilskud er til alle, og de sidste 2 er til de seriøse. Fælles for alle produkterne er, at de er 100% lovlige i Danmark og ganske ufarlige!

Du har sikkert hørt det hundrede gange før, men du får det lige igen: Hvis du vil opnår resultater i fitnesscenteret og foran spejlet, så er det afgørende, at du har styr på din kost. Sammen med træning er kost den primære faktor – og kosttilskud den sekundære!

Men selvom vores kost primært bliver styret gennem vores kost (læs om kostplaner her), så er det alligevel ofte en god ide at supplere med 3-5 naturlige kosttilskud hver dag.

Her er de i alt 5 produkter, vi selv tager.

 

Her er de 3 kosttilskud, vi plejer at anbefale til alle

kosttilskud fiskeolie til styrketræningFiskeolie Fiskeolie hjælper dig ikke bare med at leve et sundere og længere liv, det hjælper også på din styrketræning.

Forskning har nemlig påvist, at Omega-3 fedtstof forebygger betændelse i musklerne, nedsætter restitutionen, øger dit stofskifte (fordi olien booster kroppens egen produktion af leptin) og forbedrer blodgennemstrømningen.

Som en sidste fordel, så oplever mange, at deres led begynder at føles mere ”smurte” efter de tager fiskeolie.

Såå – er det ikke bare at komme i gang? Vi har svært ved at finde en grund til, at du ikke skal begynde at tage fiskeolie hver dag.

Her er et link til den fiskeolie vi bruger dagligt. Vi har linket til et tilbud på to dåser, da en dåse utrolig hurtigt slipper op.


kosttilskud vitamin piller til styrketræningMultivitaminpille Vi skal spise 6 stykker frugt eller grønsager om dagen, træne flere gange om ugen, spise varieret, spise fisk (!) og tusinde andre ting.

Måske det bare er os, men nogle gange har vi svært ved at følge alle sundhedsrådene fremsat af sundhedsmyndighederne og diverse fitness-fagblade.

Derfor tager vi en multivitaminpiller hver morgen. Det er vores sikkerhed for, at vi får nok vitaminer og mineraler.

Kan man ikke bare spise sundt og varieret året rundt, i stedet for at tage vitaminpiller? Jo, klart. Det er også mest for at være på den sikre side.

Her er de vitaminpiller vi tager. Vi har valgt disse piller fra Bodylab, fordi de indeholder alt det, man har brug for, når man styrketræner meget.

 


Proteinpulver

whey proteinpulverProteinpulver Åh ja, proteinpulver! Vi har snart skrevet meget om dette emne, men det er altså fordi, det er hamrende vigtigt!

Proteinpulver bør indtages umiddelbart efter endt styrketræning (max 15 min) og på dage, hvor du har svært ved at få nok proteiner gennem kosten.

Du kan læse mere om fordelene ved at indtage proteinpulver i forbindelse med styrketræning i denne artikel. Shake it!

Her er i øvrigt det proteinpulver vi anbefaler (bedømt ud fra smag, pris og kvalitet).


 

Og til de seriøse..

Dette var en kort gennemgang af de 3 kosttilskud, vi mener alle, der styrketræner, bør tage. Som en lille bonus har vi inkluderet yderligere 2 kosttilskud, som vi selv tager – og vil anbefale til de seriøse pumpere.

Er de nødvendige? Bestemt ikke. Giver de hurtigere resultater i spejlet? Jep, det er der forskningsmæssigt belæg for. Er du seriøs med din styrketræning, så læs endelig videre.

kreatinKreatin Kreatin øger din styrke og muskelvækst. Faktisk så vil mange mænd opleve at tage 2 kilo muskelmasse på efter 3 måneder på kreatin. Læs min nemme artikel om kreatin her.

Vi køber mit kreatinpulver hos Bodylab. Men hvorfor lige hos Bodylab? Fordi der køber vi alle vores andre kosttilskud, så hvorfor ikke også lige ligge et par bøtter kreatin i kurven? Husk det skal være Kreatin Monohydrat.

PS: Kvinder kan også få meget ud af at tage kreatin, ligesom alle de andre kosttilskud i denne artikel.


 

Also nice to have…

casain proteinpulverCasein protein Dette kosttilskud er bestemt ikke en nødvendighed. Det er til dig, der vil tweake hver eneste detalje i din træning.

Det er ikke så længe siden vi begyndte at tage casein proteinpulver lige inden sengetid, og vi er meget tilfredse med resultatet.

Forskellen på Casein proteinpulver og almindeligt proteinpulver (ofte Whey eller Soja) er, at casein pulveret er langsomt fordøjeligt. Det tager kroppen 6-8 timer at omdanne casein proteinerne til aminosyre, hvilket er lang tid i forhold til f.eks. Whey’s 40 minutter.

Hvad er der så smart ved det? Grunden til at bodybuildere tager casein lige inden sengetid er, at kroppen dermed har nogle proteiner at arbejde med hele natten (og ikke kun de første 40 minutter, hvis du anvendte Whey). Husk at proteiner er musklernes byggesten og en forudsætning for, at vi oplever muskelvækst (hypertrofi).

Lidt forenklet så siger man, at casain proteinpulver hjælper kroppen med at vokse, mens du sover – hele natten. Eneste ulempe: Det smager knap så godt som almindelige Whey proteinpulver (lidt tykkere konsistens).

Her det casein pulver vi benytter! Og lad os være helt ærlig over for dig: Det er ligegyldigt, hvor du køber det henne – det smager bare ikke særlig godt. Det smager lidt ligesom proteinpulver gjorde for 10-15 år siden.


Det var så vores liste over ufarlige kosttilskud, som vi vil anbefale dig, hvis du er seriøs med din træning. Vi bliver super glade, hvis du har lyst til at ”synes godt om” eller dele denne artikel med dine venner på facebook eller twitter.¨

Vil du vide mere om proteinpulver, så start med at læse denne komplette guide/test af proteinpulver.

Har du erfaringer med nogle af disse kosttilskud? Vi vil elske at høre og lære om dine erfaringer.

 

 

 
 
 


træningsprogram
Subscribe
Notify of
guest
22 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Morten
Morten
10 years ago

Hvorfor skal kreatin være monohydrat?? 🙂

Rie
Rie
10 years ago

Hej:0) jeg forsøger at skære alt unødvendigt
Kalorieholdigt væk i min kost. Jeg træner 5-6 gange om uge lov følger en træningsplan. Mit spørgsmål er om ren amino tilskud er bedre end en proteinshake for mig – rent kalorie mæssigt?

Tak for en super side og træningsprogram ..:0)

Carina
Carina
10 years ago

Hej Tue

Tak for rigtig mange gode artikler – har vist snart læst dem alle med stor interesse :))
Jeg vil bestille dine “5 kost tilskud” imorgen hos bodylab – har længe overvejet at komme igang med protein og vitaminer, har bare ikke kunnet finde rundt i “junglen” – du har hjulpet mig, men nu er der kun et enkelt spørgsmål tilbage, jeg ikke har helt styr på inden bestillingen 😉
Hvad er din mening om bodylab’s “whey 100 extra pure” i forhold til den almindelige “whey 100″…..??
Jeg er 40 år og i ret god form – træner hver dag – skifter mellem styrketræning og kondition – træner med tunge vægte og er efterhånden blevet ret så stærk 😉 – så hvilket af de 2 produkter vil du mene, jeg skal bestille…..??
Glæder mig til flere inspirerede artikler fra dig :))

Hilsen Carina

Mathias F
Mathias F
9 years ago

Hej Tue.
Kan du sige mig om der er forskel på bodylabs kreatinpulver og deres kreatin tabletter? Det er begge monohydrat, og en pille indenholder 500 mg kreatin.
Mvh Mathias

Kristoffer
Kristoffer
9 years ago

Det har ingen betydning om det er piller 🙂
De koster dog ofte en del mere end pulveret..
Pillerne bruges primært af folk der ikke kan klare konsistensen af almindelig kreatin 🙂 håber det var svar nok!

Mathias F
Mathias F
9 years ago

Okay, tak for svarene Tue og Kristoffer.
Og tak for en masse gode artikler, jeg er lige begyndt på jeres program, og håber på det bliver godt 😉

Mette
Mette
9 years ago

Hej Tue
Dejligt med en side, med en masse god info, tak for det.
Hvis man træner hård vægttræning for at bygge muskler op og samtidlig skal smide en del fedt, er der så noget man skal være ekstra opmærksom på, eller noget man skal undlade ?
Er der evt et kosttilskud som kan afhjælpe dette, så fedt forbrændingen ikke går ud over muskel opbygningen ?
Mvh Mette

trackback

[…] anbefales at du 1 time inden løbetræningen er fyldt op med både whey protein, casein protein og andre nødvendige kosttilskud, for at reducere et eventuelt […]

Nik
Nik
8 years ago

Hej Tue

Kan man tage hampefrøolie i stedet for fiske olie?
Og kender du evt. til fordele og ulemper ved disse?

Mikkel
Mikkel
8 years ago

Hej Tue,

Jeg bruger selv Kreatin og Protein pulver til daglig, er er lige blevet færdig med opbygningsfasen med Kreatin. Mit spørgsmål lyder til dig omkring det er nok med disse to kosttilskud til hård styrketræning, da jeg er meget seriøs omkring træning. Eller om jeg bør købe ting som preworkout, er det nødvendigt? derudover ville jeg også gerne vide om Multivitaminpille og Fiskeolie om det hjælper omkring styrketræning og hvordan. Helst ikke for mange fag begreber da min viden indenfor biologi ikke er særlig stor.

MVH Mikkel

Alexander
7 years ago

Hej jeg har lige købt nogen piller og jeg vil gerne spørger hvor mange jeg må tage dagligt. (BCAA 4:1:1)-Chromium picolinate)-Glucosamine sulphate)-(BCAA Plus).

Brian
Brian
7 years ago

Hej tue jeg er en meget slank fyr som gerne godt kunne tænke sig og tage mere på for at have noget og arbejde med ved styrketræningen, jeg har læst om wieght gainers som skulle give en mere mulighed for at tage på så man har mere og arbejde med. Tænkte om det er en god ting og om man skal eller kan tage protin pulver ved siden sammen med andre kosttilskud hvordan ser du på det.

Anders
Anders
7 years ago

gode bud, men synes også der er gode produkter fra nye firmaer. Er selv bruger af fiskeolien fra Purepharma som jeg synes er rigtig god og Reconpharmas kosttilskud virker også til at være rigtig godt. Men ja proteinpulver fra Bodylab er virkelig toppen. 🙂

Gratis træningsprogram?

Større muskler, lavere fedtprocent og en pænere krop. What’s not to like?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores gratis træningsprogram med det samme.