Nem guide til kreatin

Kreatin - sådan bruger du det

Hvorfor nu en guide til kreatin? Her den anden dag hørte jeg to mænd tale sammen i fitnesscenteret.

Den ene lignede en, der havde trænet i mange år. Den anden så ærlig talt en smule splejset ud i sin tanktop T-shirt.

Den største af gutterne var i gang med at fortælle om, hvordan kreatin virker på kroppen.

Han virkede som en hjælpsom fyr, men ’nøj’ hvor havde han misforstået konceptet; kreatin! (Jeg tror han havde byttet rundt på protein og kreatin).

Efter at have overhørt denne samtale besluttede jeg mig for, at skrive denne nemme guide (og hvordan du kan tage 2 kilo ekstra muskelmasse på efter kun 60 dage – uden at træne mere).

Okay, lad os skyde guiden i gang!

Kreatin – hvad er nu det?

Fitnessverdenen er fyldt med underlige navne, latinske ord og smarte kosttilskud. Lad mig derfor lige starte med at slå fast, hvad kreatin er.

Kreatin er et naturligt stof, der findes i alle vores muskler. Din krop danner det naturligt, men får også tilført betydelige mængder fra kød og fisk. Kreatin hjælper dig med at udføre intensivt og kortvarigt arbejde, som f.eks. dine styrketræningsøvelser.

Hvad er effekten af kreatin?Spiseske med pulver

Der er lavet rigtigt mange undersøgelser om kreatin. Fuldstændig vanvittigt mange undersøgelser!

The Journal of the International Society of Sports Nutrition” har kigget på alle undersøgelserne og konkluderet, at 70% viste en reel fremgang hos brugerne. De resterende 30% talte ikke imod brugen, men effekten var statistisk svær at påvise.

Okay, kreatin virker altså, men hvad kan jeg forvente af fremgang?

Kortsigtet forbedringer:

Guide til kreatin5-15% forbedring af styrke

Guide til kreatin1-5% forbedring af sprintevne

Guide til kreatin1-2 kilo forøget muskelvækst ved styrketræning (primært grundet ophobning af vand i musklerne)

Langsigtet forbedringer:

Guide til kreatin5-15% øget styrke og ydeevne

Guide til kreatinForbedret evne til at øge muskelmasse (også når man tager væskeophobningen ud af ligningen)

Er kreatinpulver skadeligt?

Det er en myte at kreatin er skadeligt. Det er godkendt af de danske myndigheder (dog betinget af, at det er købt i Danmark).

Farmaceut, Marianne Møller, fra Netdoktor beskriver det således:

”Tilsyneladende er der ingen nævneværdige bivirkninger ved kreatin som kosttilskud. Ingen undersøgelser af dette synes nemlig at være tilstrækkeligt overbevisende.”

Hun understreger dog, at langtidsvirkningerne er ukendte. Men der er bred enighed om, at kreatinpulver ikke er skadeligt, så længe man ikke overdriver forbruget (alting med måde).

Hvor meget kreatin skal jeg tage?

Bodybuilder proteinshakeDet er virkelig nemt.

Lad være med at lade dig snyde af “eksperter”, der vejleder dig om at tage over 10 gram om dagen. (More is less!)

‘Kreatin loading phase’ (3-4 dags metode hvor du indtager omkring 15-20 gram om dagen i 3-5 doser) er endnu et trick til at få dig til at bruge mere kreatin (sandsynligvis opfundet kreatinproducenterne selv).

For de fleste mennesker så er 3 gram om dagen rigeligt. Der er oftest 5 gram i en teske, så knap en teskefuld er fint.

Tag det hver dag om morgen og gerne på tom mave. Der vil gå ca. 3 uger før du oplever en effekt, så vær tålmodig og udholdende. Comprende?

Hvilket kreatinpulver skal jeg købe til styrketræning?

Så længe du holder dig til Kreatin monohydrat (almindelig kreatin) så betyder det ikke det store. Køb det billigste – der er alligevel det samme i pulveret uanset emballage!

Det billigste sted jeg har fundet er Bodylabs kreatinpulver. Det koster lige over en hund for et halvt kilo. Og så medfølger der en måleske.

Hvad skal jeg blande kreatinpulveret op i?

Jeg kan huske, da jeg begyndte at bruge kreatinpulver. Der var en eller anden amerikaner der havde fået en ide om, at pulveret skulle indtages uden væske.

Jeg kan stadig huske hvordan vi stod i badet efter træning og prøvede at sluge pulveret. Føj det var svært at få ned og resulterede ofte i en nær-død-oplevelse. Jeg skylder ham amerikaneren et stykke lækkert lagkage!

Nå, tilbage til spørgsmålet.

Du kan blande kreatin op i (næsten) alt. Vand, juice, mælk eller din protein shake. Det skal bare N-E-D!

Det var så min nemme guide til kreatin. Jeg håber du har lyst til at dele guiden med dine venner på facebook eller twitter. Tak

PS: Hvis du vil undgå at bytte rundt på kreatinpulver og proteinpulver, ligesom fyren i fitnesscenteret, så læs min guide til proteinpulver.

Mathias J

Jeg er fitnesstræner og holdets cardionørd. Jeg elsker løb, klatring, styrketræning - og softice på mine “syndedage” :)

48 kommentarer

 1. Michael 21. februar 2013 at 23:01 #

  Super gode informationer du sender ud på mail,

  Min søn på 17 har en lever sygdom og skal tage på i vægt og muskelmasse, jeg har med dine informationer fået lagt 4 kg på ham på 40 dage ved styrketræning,pulver og kretin.

  Køber snar dit program.

  Hilsen

  Michael

  Svar

  • Tue 22. februar 2013 at 17:13 #

   Hej Michael.

   Det er fantastisk. WAUW!

   Jeg så din besked i går, og har gået og tænkt på den hele dagen. Hvor er det godt at høre, at du hjælper din søn med at tage på i vægt.

   Jeg kender hverken dig eller din søn. Og jeg ved praktisk talt intet om lever sydom. Men ud fra du skrev, så antager jeg, at det hjælper din søn at tage på i vægt, herunder muskelmasse – er det korrekt?

   Uanset hvad så vil vi gerne give dig en vores store grundpakke gratis. Jeg håber at pakken vil bidrage til at holde din søn rask og motiveret. Er der det mindste jeg kan hjælpe med, så tøv ikke med at kontakte mig.

   PS: Jeg har sendt dig en e-mail.

   Tue Nielsen
   Online fitnessrådgiver
   Styrketraeningsprogram.dk

   Svar

   • Lars 23. februar 2013 at 09:39 #

    Det er fandeme god stil Tue – sådan!

    Jeg takker også for guiden.
    Ikke nær så omfattende som den omkring proteinpulver, men den var længe ventet 😉

    Tak for det!

    Svar

    • Tue 23. februar 2013 at 10:15 #

     Hej Lars,

     Mange tak. Jeg er glad for, at du fik noget ud af den. Og hvis der er spørgsmål, så skriv bare en kommentar.

     Venlig hilsen

     Tue

     Svar

   • Martin 29. september 2013 at 01:28 #

    Respekt

    Svar

 2. Mikkel 2. marts 2013 at 14:53 #

  Hej Tue.
  Jeg vil høre om man godt kunne tage Weight Gainer og Kreatin på en dag.
  Altså Kreatin om morgenen på tom mave inden morgenmaden også Weight Gainer efter træning senere på dagen, eller vil det være dårligt?

  På forhånd tak.

  Mikkel

  Svar

  • Tue 2. marts 2013 at 15:03 #

   Hej Mikkel,
   Det kan du sagtens. Jeg ville nok overveje at blande det sammen i en shake og drikke den lige efter træning. Men jeg er også lidt doven.

   Det mest ideelle ville være at tage kreatin om morgenen, og protein (evt. weightgainer) lige efter træning.

   Venlig hilsen Tue

   Svar

 3. Mikkel 3. marts 2013 at 12:09 #

  Tusinde tak for det.
  Jeg vil nok tage den med kreatin om morgenen.

  Mikkel

  Svar

 4. Jesper 15. marts 2013 at 15:16 #

  Hej Tue,

  Fin guide, men jeg synes der mangler lidt om i hvor lang tid man skal tage krudtet, pause perioder osv. Der findes mindst lige så mange udsagn på nettet om hvordan det skal køres, som der findes undersøgelser 🙂 Men ellers fin kort guide.

  En anden ting…. kreatin ifm vægttab, hvordan ser du den kombination? Ex. hvis man har X antal kg for meget fedt på “sækken” som man gerne vil af med, gennem kost, styrke og cardio, men samtidig ønskes som minimum at undgå miste muskelmasse, hvordan tror du den ligning går op?

  Mvh

  Jesper

  Svar

  • Tue 8. april 2013 at 17:51 #

   Hej Jesper,

   Beklager det sene svar.

   Grunden til at jeg ikke skriver noget om pauser, er fordi jeg ikke mener det er nødvendigt. Tag 2 g om dagen, og lad være med at gøre tingene sværere end de er. (Men du har helt ret – der findes tusindvis af forskellige udsagn om brug af kreatin til styrketræning).

   Min erfaring med kreatin i forhold til vægttab er overraskende nok – positiv!

   Større muskler forbrænder flere kulhydrater, hvilket er en god ting, når du skal tabe dig. Derudover er en af de største fare ved vægttab, at du under processen reducer dine samlede mængde muskler. Hvis du tager kreatin i forbindelse med vægttabet, så sikrer du dig at dine muskelmasse forbliver – relativt – uændret. Gad det mening?

   Svar

   • Jesper 8. maj 2013 at 20:32 #

    Hej Tue,

    Så er det min tur med en undskyldning om at vende sent tilbage. Men ja, dit svar giver mening, især efter jeg nu har erfaret det på egen krop.

    Er blevet målt med en Tanita vægt (ved ikke om det siger dig noget – men sådan en vægt som siger noget om “kropssammensætning”)

    Data fra 12 FEB
    Vægt 92,6, Fat%21,1, Fat mass 19,6 og en masse andet

    Data fra 28 APR
    Vægt 86,7, Fat%12,9, Fat mass 11,2 og en masse andet

    Har trænet regelmæssigt siden APR 2012, intensivt (4-6 * ugenligt siden JAN 20113)

    Har brugt kreatin siden 01 FEB 2013. Så lidt hurtig hovedregning giver et vægttab på 5,9 kg, men et fedt tab på 8,4 kg. Resten giver sig selv. Så tjaaaa….. du har ret og her var beviset. Testet, afprøvet og bekræftet.

    Min store udfordring nu har ikke så meget med kreatin at gøre, men i at det f……. er blevet svært at holde motivationen ved at køre de samme træningspas uge efter uge. Det er li’som at tingene er gået lidt i stå. Sucks! Men…. jeg klør på!

    Tak iøvrigt for et godt site, gode artikler og en nede på jorden måde at skrive tingene på.

    Mvh

    Jesper

    Svar

    • Tue 8. maj 2013 at 20:40 #

     Hej Jesper,

     Godt at høre.

     Det er enorme flotte data du kan fremvise. Jeg kender godt Tanita vægten. Blev du mål gennem fødderne eller gennem fødder og hænder?

     Du har helt ret i at den største udfordring ofte er motivation. Dette er også grunden til, at vores program indeholder 75 unikke træningspas, så brugeren ikke behøver gentage den samme træning uge efter uge (beklager salgstalen).

     Tak for feedback – det varmer. Skriv hvis der dukker andet op og bare klø på! 🙂

     Venlig hilsen Tue

     Svar

     • Jesper 9. maj 2013 at 15:00 #

      Det var hænder og fødder. Salgstalen er da helt OK, den skal jo være der på en eller anden måde. Kunne da også overveje at investere 🙂

      Mvh

      Jesper

     • Tue 9. maj 2013 at 17:09 #

      Hej igen,

      Det er faktisk svært at finde steder hvor de har Tanita vægte, som måler på både hænder og fødder. Kan du huske hvad stedet hed, hvor du blev målt?

      Super, hvis du køber er det super, og hvis du ikke gør, så er det også helt okay 🙂

     • Jesper 10. maj 2013 at 14:41 #

      Fitness dk i Helsingør er så heldige at have sådan en sag. Lige ganske kort ift. jeres program. Jeg kan i den grad godt se fordelen i at der er varierende (motivation og forskellig belastning af krop/muskler), men – risikere det ikke at blive lidt en tidsrøver også? Altså nye maskiner, nye øvelser, ny vægt osv man skal sætte sig ind i?

      For mit vedkommende, så må jeg med det program jeg køre nu, skrive belastning/vægt/antal ned forr de forskellige øvelser. Ellers kan jeg sgu ikke huske det 🙂

      Mvh
      Jesper

 5. Simon 8. april 2013 at 17:17 #

  Hej Tue.

  Vil bare lige høre om man også skal tage kreatin og proteinpulver de dage hvor man ikke træner?
  Er først nu her for alvor begyndt at træne, og er derfor i tvivl.

  Mvh
  Simon

  Svar

  • Tue 8. april 2013 at 17:56 #

   Hej Simon,

   Godt at høre, at du er begyndt at træne. Husk, det er starten der er den hårdeste!

   Du skal tage kreatin alle dage, både på træningsdage og fridage. Vedr. protein så er mit svar lidt mere uklart. Du skal selvfølgelig have protein hver dag, men din primære proteinkilde skal komme fra kosten – ikke kosttilskud. Proteinpulver kan dog være et udmærket tilskud til din kost, hvis du føler du har svært ved at få nok proteiner hver dag. Jeg napper selv en proteinshake (eller weight gainer) en gang imellem på mine fridage.

   Så det korte svar er: Få styr på din kost, og brug derefter protein eller weight gainer som supplement. Du kan lave din egen kostplan eller bruge vores (kommer snart) https://www.styrketraeningsprogram.dk/kostplan-til-styrketraening/

   Venlig hilsen

   Tue Nielsen

   Svar

 6. Mikkel 27. april 2013 at 07:04 #

  Hej

  Hvad hvis man ikke træner om morgenen, skal man så tage det alligevel?

  Svar

  • Tue 27. april 2013 at 09:02 #

   Ja! Det er dog ikke altafgørende hvornår på dagen du tager det. Jeg blander det f.eks. oftest i min post-workout shake.

   Venlig hilsen

   Tue Nielsen

   Svar

 7. Mikkel Bay 14. juli 2013 at 16:54 #

  Hej Tue,

  Kan man godt indtage kreatin og weightgainer på samme tid?
  (Jeg ved ikke om spørgsmålet er blevet stillet)

  Svar

  • Tue 14. juli 2013 at 17:43 #

   Hej Mikkel,

   Ja, det kan du sagtens.

   God træning – Tue

   Svar

 8. Helle 31. juli 2013 at 18:47 #

  Hej Tue.

  Jeg har et spørgsmål omkring det at være kvinde og bruge henholdsvis kreatin og proteinpulver.

  Min kæreste snakker om, at jeg ikke behøver at tage proteinpulver og især ikke kreatin når jeg nu er en pige. Jeg skal ikke blive vildt stor, men gerne så man kan se, at jeg er i god form. Jeg forsøger at tabe mig i fedtprocent imens jeg træner, da der sidder lidt for meget.

  Hvordan skal jeg som kvinde bruge dine guider?
  Skal jeg bruge det på samme måde som en mand?

  mvh Helle

  Svar

  • Tue 3. august 2013 at 10:36 #

   Hej Helle,

   Først og fremmest: Der er ingen der behøver bruge proteinpulver. Får du en varieret og proteinrig kost, så er du dækket ind. Det er bare de færreste der får dette i den virkelige verden.

   Du skal bruge mine guides på præcis samme måde som mændene. Det giver lige så god mening for kvinder at tage proteinpulver og kreatin, som for mænd.

   Det er en skrøne, at kvinder bliver store og muskuløse, hvis de styrketræner og tager proteinpulver. At blive så stor som de kvindelige bodybuildere, er noget der kræver professionalisme, dedikation og fantastisk generisk potentiale. Det er ikke noget der sker ved at du træner 3-5 gange om ugen og fylder dig med kreatin og proteinpulver. Slet ikke!

   Så tag du bare proteinpulver, hvis du vil give din krop en hjælpende hånd med at restituere, og kreatin hvis du vil øge din samlede muskelmasse en kende og øge din maksimale styrke en smule.

   Fortsat god vind med dit projekt – det bliver spændende at følge. 🙂 Venlig hilsen Tue

   Svar

 9. Mohamed 6. oktober 2013 at 00:30 #

  Hej 🙂

  Hvilke redskaber skal jeg bruge for at få mest ud af min træning? Proteinpulver og kreatin er jeg godt klar over jeg skal bruge. Men er der mere?

  Mvh. Mohamed

  Svar

 10. Christian Slotsvang 14. oktober 2013 at 20:56 #

  Hej Tue,

  Jeg har hørt noget med at man skal holde pauser, efter et x antal ugers brug af kreatin. Dette skulle være for at forhindre at kroppen stopper med at producere kreatin på naturlig vis.

  – Er dette en skrøne?

  Venlig hilsen

  Christian

  Svar

  • Tue 19. december 2013 at 21:16 #

   Hej Christian,

   Ja, det er en skrøne. Forskning har vist, at det ikke er nødvendig at holde pause (eller at cycle sit kreatinindtag, som det kaldes). Tag det 365 dage om året, okay? 🙂

   Venlig hilsen Tue

   Svar

 11. Jesper Pedersen 26. februar 2014 at 14:35 #

  Hej Tue.

  Først og fremmest, tak for en fed “blog”. Dejligt at få be-/afkræftet mange af myterne man hører rundt omkring.

  Jeg har 2 spørgsmål ang Kreatinen.

  1) En gammel skrøne går på at kreatin skulle være en smule hormon forstyrrende? Hvilket kunne give sig til udtryk ved uren hud og lignende for folk som har tendens til den slags. Er det sandt?

  2) Jeg bruger for tiden “Whey protein 100” som tilskud til min kost. Har primært fokus på muskelopbyggende træning 3-4 gange om ugen, men træner samtidig en del udholdenhed/Cardio (svømning og løb).
  Jeg ønsker ikke at den ene træne skal være på bekostning af den anden. Ville det her være en fordel at bruge kreatin som supplement eller vil det ingen effekt have? Er kreatin med til at nedsætte restitutions perioden?

  En lidt lang og lidt kringlet mail – håber det går an 🙂

  Igen tak for en fornuftig informativ “blog”

  Mvh
  Jesper

  Svar

  • Tue 4. marts 2014 at 12:58 #

   Hej Jesper

   Tak for de pæne ord – de varmer 🙂

   1) Det ved jeg faktisk ikke. Jeg har aldrig hørt om dfet før og har aldrig oplevet programmer med uren hud i forbindelse med kreatin. Beklager jeg ikke kan være mere specifik.

   2) Kreatin vil kunne hjælpe dig, når du træner så meget, men det er bestemt ikke nødvendigt. Kreatin ophober væske i dine muskler, så jeg er ikke sikker på at du vil opleve megen fremgang med din cardiotræning (grundet den øgede vægt), men du vil opleve en relativ styrkefremgang og komme til at se lidt større ud (hvilket vel er ok for de fleste).

   Håber det gav mening?

   Venlig hilsen Tue

   Svar

 12. Kim 2. april 2014 at 23:17 #

  Hej Tue

  har læst mange undersøgelser på nettet der viser at kreatin skal skylles ned med kulhydrat som juice eller andre ting og at det ikke har nogen effekt hvis man tager det med vand er dette en myte?

  derudover vil jeg lige sige at jeg nu har fulgt jeres gratis program i 2 og en halv måned og har allerede opnået ekstreme resultater trænede 5 gange om ugen før uden der skete en dyt da jeg kun brugte maskiner. køber helt sikkert det fulde program når jeg kommer op på 3 måneder 🙂

  venlig hilsen Kim

  Svar

  • Tue 5. april 2014 at 11:08 #

   Hej Kim,

   Mange tak for din mail og er rigtig glad for at høre at du har opnået fine resultater med programmet. FEDT!

   Man kan finde undersøgelser der vises at kreatin skal tages med vand, juice, om morgenen, i cyklus og på tom mave osv. Det er virkelig utroligt så man undersøgelser der findes omhandlende kreatin, hvilket formentlig skyldes, at man tidligere har frygtet eventuelle bivirkninger.

   Min erfaring siger dog, at det er ligegyldigt hvad man tager kreatin sammen med. Det er også det billede jeg synes at forskningen viser, men der er enkelte undersøgelser der peger i andre retninger. Mit bedste råd er, at prøve dig frem.

   PS: Jeg har altid kun taget kreatin med vand, og har opnået fine resultater.

   Venlig hilsen og god træning – Tue

   Svar

 13. Louise 24. april 2014 at 23:51 #

  Hej. Jeg er begyndt at styrke træne via hold som fx bodyfit/bodypump. Skal tabe mig lidt, og ellers bare bygge musklerne op. Træner min 4 gange om ugen – ville kreatin være en ide for mig og min træning ?

  Svar

  • Tue 26. april 2014 at 14:34 #

   Hej,

   Hvis du taler om at tabe fedt, så ja. Hvis du taler om at reducere din samlede kropsvægt, altså både muskler, væske og fedt, så nej.

   Håber det gav mening? Vh. Tue

   Svar

 14. Nanna 8. juni 2014 at 22:25 #

  Hej Tue

  Jeg er en pige på 18 år, som har været i geng med min styrketræning i noget tid nu. Jeg har et ønske om at opbygge muskelmasse, selvfølgelig uden at det bliver voldsomt. Jeg er dog lidt betænkelig ved at kreatinen ophober vand i musklerne? Der står noget forskelligt på hver hjemmeside. Så vidt jeg har forstået forlader det overskydende vand kroppen i den pause man skal holde fra kreatinet.
  Tror du kreatin er noget jeg kunne anvende til min træning?

  Med venlig hilsen Nanna

  Svar

  • Tue 12. juni 2014 at 14:25 #

   Hej Nanna,

   Du har helt ret. Du tisser bogstaveligtalt vandet ud, når du holder pause med kreatinen. Men husk, at du imellemtiden har opnået en lidt større styrke, der har hjulpet dig med at kunne træne tungere og hårdere. Kreatinen hjælper dig også med at se lidt mere muskuløs ud, hvilket jo er helt fint (Og nej, du kommer ikke til at ligne en kæmpe bodybuilder! Det er en myte uden hold i virkeligheden!)

   Så mit råd er, at afprøve kreatin i et par måneder. Virker det – så fortsæt (uden at holde pause!). Virker det ikke – så stop og fokuser på et andet kosttilskud.

   Venlig hilsen Tue

   Svar

 15. Anne 7. juli 2014 at 16:54 #

  Hej Tue
  Super fin artikel, præcis og brugbar.

  Men du har antaget forkert ang. hvilket kreatin produkt folk skal bruge. Det er ikke ligegyldigt hvilket produkt man vælger, ofte indeholder de billige andre komponenter og urenheder.

  Jeg vil foreslå dig at læse denne side, som er meget informativ i forhold til kreatin producenter.

  http://www.brinkzone.com/articles/whats-in-your-creatine/

  Jeg vil foreslå alle at vælge kreatin, som er produceret af Creapure i Tyskland. Andre mærker/producenter markedsfører deres produkter som rene, men hvornår har vi kunne stole på money making business? Generelt har vi fx. strengere krav i EU end fx Kina og USA, som også er storproducenter af kreatin.

  Ellers tak for en god blog 🙂

  Svar

  • Tue 31. august 2014 at 08:24 #

   Hej Anne,

   Tak for kommentaren.

   Jeg er helt enig med dig – det er ikke ligemeget hvad du fylder i kroppen. Min pointe var blot, at der ikke er det store forskel på selve produktet rent præstationsfremmende. Men køber man billigt kreatin fra udlandet, så løber man en relativ risiko. Det er ligeledes derfor jeg anbefaler kreatin fra Bodylab, da det er danske produceret (og opfylder de strenge danske krav) og er super billigt.

   Venlig hilsen Tue

   Svar

 16. Christian 8. august 2014 at 16:57 #

  Hej Tue,
  Først og fremmest tak for en god artikel. Jeg har selv trænet i godt 2 uger og har fået bygget lidt på. Er gået fra at være super tynd og spinkel til det jeg selv kalder normal bygning med antydning af muskler. Jeg er så lige begyndt med kreatin, og tænkte på om man kunne blande det med i sin proteinshake? Det har jeg så læst op på og det lyder ikke til at være noget problem, men mange siger at det kan sidde fast i shakeren, og eller på en måde ikke komme derhen hvor det nu engang er meningen. Har du nogen råd omkring dette? Nem måde hvor jeg kan være sikker på at få det hele med??

  Mange tak på forhånd

  Svar

  • Tue 31. august 2014 at 08:26 #

   Hej Christian,

   Det kan du sagtens. Det har jeg selv gjort i en årrække.

   Så vidt jeg husker blandede jeg altid kreatinen i tilsidst, så jeg var sikker på det ikke klumpede nede i bunden et sted. Og husk at røre rundt (eller shake) lige efter du har puttet det i.

   Venlig hilsen Tue

   Svar

 17. Mikkel Lillelund ravn 15. september 2014 at 21:31 #

  hej tue

  er pludselig kommet i tvivl om jeg få den kreatin og beta alanie jeg skal have, jeg plejer at lave en shake med protein til en halvt time før træning med beta alanie i og en shake til efter med kreatin. mit spørgsmål er om det er godt nok eller om for meget går til spilde?

  hilsen
  mikkel

  Svar

  • Tue 1. november 2014 at 11:20 #

   Hej Mikkel,

   Det virker helt fint. Jeg tager selv kreatinen om morgenen, men det er (nok) endnu bedre at tage den under eller lige efter træning – evt. før koster et måltid i dig. Venlig hilsen Tue

   Svar

 18. Alexander 3. november 2014 at 20:59 #

  Hej Tue

  Fantastisk hjælpsom og gode råd du kommer med!!

  Nu når man så skal tage det hver dag, skal man så ikke tage det efter træning?

  Hilsen Alexander

  Svar

  • Tue 10. november 2014 at 20:26 #

   Mange tak – jeg anbefaler at tage det om morgen, men efter træning er også ok. Tue

   Svar

 19. Nyvang 14. november 2014 at 09:42 #

  Hej Tue

  Super fin artikel… Du skriver flere gange i kommentarene, at det ikke er nødvendigt at holde en pause med indtagelse en kreatin. Sidst i videoen på dette link (http://www.bodylab.dk/shop/kreatin-4c1.html) siger han, at man bør holde en måneds pause, da kroppen ellers stopper med selv at producere det. Hvad er din holdning og hvorfor?

  Jeg er elite kajakrorer og ønsker at tage på i styrke over vinteren. Jeg har aldrig tage muskelstyrke på særlig hurtigt, og overvejer derfor at tage kreatin. Hvis man begynder med kreatin, bliver man så synlig større? Jeg er i forvejen lidt markeret og bredskulderet og ønsker derfor større styrke men ikke at blive meget større. Ville kreatin være vejen frem?

  Hilsner herfra 🙂

  Svar

 20. Fernando 9. december 2016 at 09:21 #

  Hej Tue.

  Jeg har læst en del om at koffein skulle gøre optagelsen af kreatin dårligere, er det noget du kan udtale dig om? Jeg plejer nemlig at blande kreatin op i min PW0 shake inden træning. 🙂

  Svar

 21. Tommy 17. december 2016 at 17:11 #

  Hej Tue.

  Du glemmer lidt at skrive om alder, jeg er 56 år og så vidt jeg ved danner jeg ikke selv så meget kreatin , så hvor meget skal jeg indtager , du skriver 3 gram om dagen men os der ikke danner kreatin, skal vel tage mere.

  Tommy

  Svar

 22. Kim patrick jonasson 17. december 2016 at 22:26 #

  Jeg vil høre om når man tager aminosyre vist også kaldet BCAA om det virker lige så godt på kroppen hvis man ikke træner .

  Svar

 23. Lars 3. januar 2017 at 18:55 #

  Hej Tue,

  Dejligt med en side om træning, hvor der ligger noget faglighed bag udsagnene. Er du g… man hører meget sludder i fitnesscenteret 😉 Altså, fedt site – viiiild med den!

  Nu til mit spørgsmål: ved du (eller andre), om kreatin (og proteinpulver generelt) tåler opvarmning? Bruger det gerne i grød og kaffe, men jeg er ikke sikker på, i hvor stort et omfang strukturerne nedbrydes af varmen. Any thoughts on that?

  Vh. Lars

  Svar

Skriv et svar

Shares