Calf raises

calf raises

Lægmusklen kan være svær at træne, men med calf raises har du en rigtig effektiv øvelse. Dette er reelt en af de eneste fullbody styrketræningsøvelser, der findes og som fokuserer på lægmusklen.

Læggen er en afsindig stærk muskel, som løfter kroppens vægt tusinde gange hver dag. Den udsættes for belastning, når vi går, står, hopper eller løber. Ønsker du større lægmuskler og at bygge noget volumen på disse, bør du derfor træne lægmusklen med tung vægt, da du ellers kan have svært ved at stimulere den til hypertrofi.

Når du laver calf raises, er det vigtigt, at dine fødder peger ligeud, medmindre du ønsker at træne en specifik del af lægmusklen. Peger fødderne udad, så trænes indersiden af lægmusklen (caput mediale) og peger fødderne indad, så trænes ydersiden (caput laterale) af lægmusklen.

 

Calf raises videoSe video af øvelsen

Prøv vores unikke træningsprogram, for at få adgang til de i alt 21 øvelsesvideoer mv.

Få adgang til programmet

 

Primære muskelgruppe:

Lægmusklen

Sekundær muskelgruppe:

Baglåret, balder og lænd.

Sværhedsgrad 3/5

Calf raises er en middelsvær øvelse, som ikke kræver så meget teknik. Det eneste der er vigtigt, er, at du holder ryggen ret, samtidig med at du holder knæet strakt eller lettere bøjet. Har du svært ved at holde balancen, kan du udføre øvelsen med et ben af gangen.

I de fleste træningscentre findes der dertil også maskiner, hvor du siddende kan udføre øvelsen. Ret beset kan du også sætte dig på en træningsbænk, lægge håndvægtene på lårene og aktivere lægmusklerne. Husk at holde fast i håndvægtene, så de ikke vælter.

Vil du have et godt træningsprogram, hvor calf raises indgår?

Denne træningsøvelse er en af de i alt 25 øvelser, som udgør kernen i vores betalte 6 måneders træningsprogram. Udover alle de bedste øvelser indeholder træningsprogrammet bl.a. 75 unikke træningspas, 4 progressionscyklusser, sjove udfordringer, tests, hvileuger, PEAK-uger og meget mere.

Prøv vores styrketræningsprogram i dag

Sådan gør du:

Fat en håndvægt eller lignende og stil dig på en forhøjning (5-6 cm). Sørg for at stille dig med tæerne og forfoden på forhøjningen. Gå så højt op på tæerne som muligt og vend derefter tilbage til startposition.

Har du svært ved at holde balancen, når du udfører calf raises, så udfør den med et ben af gangen. Hvis du starter med højre ben, så hold en håndvægt i højre hånd og brug venstre hånd til at holde balancen (hold fast i en ribbe eller lign.)

Træningsforslag til calf raises:

Lav 4-5 sæt med så mange gentagelser du kan i hvert sæt. Brug høj vægt så du maks kan lave 5-12 gentagelser.

Vores bedste fif:

Lægmusklen er som sagt vanvittig stærk! Derfor plejer jeg at bruge tunge vægte, så jeg ikke kan tage så mange. I mit styrketræningsprogram har jeg ikke sat tal på, hvor mange jeg skal lave, men fortsætter indtil jeg oplever en brændende fornemmelse i lægmusklen. Husk at stige i vægt løbende.

Hvad synes du om Calf raises?

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments