Fødevarer der booster din forbrænding

Dette indhold er sponsoreret

Visse fødevarer indeholder specifikke næringsstoffer, der øger kroppens stofskifte. Stofskifte, eller forbrænding, er det system, der kontrollerer hvordan kroppen producerer og forbrænder energi fra mad.

Genetik og muskelmasse spiller den største rolle i stofskiftet, men når det så er sagt, så findes der helt specifikke fødevarer, der kan øge stofskiftet, booste forbrændingen og hjælpe med et potentielt vægttab.

For eksempel øger måltider med et højt proteinindhold vores stofskifte, da kroppen skal bruge mere energi til at fordøje det. Hvad mere er, med hensyn til vægttab, er stofskifte ikke den eneste faktor – hvor meget vi spiser, har også betydning.

Prioriter derfor at spise måltider med et højt proteinindhold, fiber og sunde fedtstoffer, da dette fremmer mæthed og medvirker til, at du er mindre tilbøjelig til at spise så meget ved det næste måltid. Husk derfor at tænke proteinrige fødevarer ind, næste gang du bestiller dagligvarer.

De 5 gode fødevarer

Herunder er fem madvarer, der er rige på proteiner, fiber og sunde fedtstoffer der fremmer mæthed, styrker immunforsvaret, øger stofskiftet, og reducerer risikoen for fedme og sundhedsrelaterede problemer.

Æg

Æg er rig på sundt fedt og protein, og afværger derfor sult. Et stort, hårdkogt æg indeholder så meget som 6,29 gram protein. De er også en god kilde til B-vitaminer, som hjælper med at omdanne de fødevarer, du spiser, til energi.

Et æg om morgenen er derfor et ideelt valg for dig, der ønsker at hjælpe forbrændingen i den rigtige retning.

Avocado

Avocadoen er rig på sunde, umættede fedtstoffer, og er derfor med til at fremme mæthed. Frugten er samtidig en god kilde til fiber, sammenlignet med andre fødevarer, og antioxidanter der er godt for dit helbred.

Kom avocadoen i salater, sandwichs, eller spis det som tilbehør til en snack. Vær’ dog opmærksom på mængden du indtager, hvis du prøver at tabe dig, da frugten er rig på kalorier.

Linser

Linser overses ofte, selvom de er en billig måde at få en bred vifte af gode næringsstoffer på. De er for eksempel fyldt med B-vitaminer, magnesium, jern, zink og kalium.

Linser består af over 25 procent protein, hvilket gør dem til et fremragende alternativ til kød.

Broccoli

Broccoli indeholder et utal af vitaminer og mineraler, og har bl.a. evnen til at øge dit energiniveau takket være dets glukorafaninindhold – et stof, der hjælper med at reducere fedtindholdet i dit blod og derved reducerer risikoen for aldersrelaterede sygdomme.

Kom broccoli i din omelet en morgen eller lav en lækker cremet broccolisuppe, og mærk et energiboost i kroppen fra morgenstunden af.

Grønkål

Den grønne grøntsag indeholder mere ernæring end mange andre superfoods, på grund af dens lave kalorier, høje jernindhold, K-vitamin og kræftforebyggende antistoffer.

Grøntsagen hjælper yderligere med at øge dit stofskifte, og det anbefales generelt af du spiser det efter træning.

Kort sagt, en måde at øge dit stofskifte på er ved at foretage ændringer i din diæt og indtage mad, der har en positiv indflydelse på stofskiftet. Ved blot at tilføje nogle af de ovenstående fødevarer til din daglige kost kan du sætte gang i din forbrænding. Kombiner det eventuelt med fysisk aktivitet såsom aerobic eller styrketræning, så det sætter ekstra gang i musklerne.

Prøv vores skræddersyet kostplan, der er rig på proteiner.

INSPIRATION

Vil du vide mere om sund kost og hvordan du spiser optimalt? Besøg Arono hvor du får hjælp til at sammensætte den kost, din krop har brug for, og som støtter op om dine mål.

 

 
 
 


træningsprogram
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Gratis træningsprogram?

Større muskler, lavere fedtprocent og en pænere krop. What’s not to like?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores gratis træningsprogram med det samme.