Sådan vælger du den rigtige romaskine

Dette indhold er sponsoreret

Du behøver ikke at være en professionel roer for at høste fordelene ved roning.

Romaskiner bruger op til 86% af dine muskler. Dette hjælper udholdenhed, styrker og toner musklerne. Roning har endda overraskende fordele for dit hjerte og dine lunger.

En komplet kropstræning

Det er en almindelig misforståelse, at roning kun fungerer med armene. I virkeligheden er roning en træning af hele kroppen. Du bruger store dele af musklerne i under- og overkroppen, herunder  quadriceps og baldemusklerne. Derudover læggene i ben og arme, mavemuskler, øvre ryg, brystmuskler og obliques i overkroppen.

Alle kan være med

Så længe du har adgang til en romaskine, kan du tilføje roning til din træningsrutine. Det er en øvelse, som er anset for at være egnet til alle fitnessniveauer inklusiv personer med nedsat syn.

Øvelsen er low-impact

Roning forbrænder rigtig mange kalorier uden at lægge ekstra stres på dine led. Det giver dig mulighed for at kontrollere bevægelse og tempo. Derfor er det en god øvelse for at opnå aktiv bedring.

Roning kan være meditativt

Der er en sind-krop forbindelse i roning.

Selvom du måske finder de mest beroligende fornemmelse ved at ro ude på vandet, kan du stadig opnå lidt af det indendørs. Det kommer af den glatte, glidende bevægelse, du kan skabe på en romaskine. De gentagne bevægelser giver sindet mulighed for at gå på autopilot.

Fantastisk til hjerte og lunger

Roning styrker det kardiovaskulære system, som inkluderer hjerte, blodkar og blod. Det står for at transportere vigtige materialer, såsom næringsstoffer og ilt, gennem kroppen. Da roning er en så intens træning, skal hjertet arbejde hårdt for at transportere mere blod til kroppen. Det kan være med til at forbedre din hjertestyrke.

På jagt efter en romaskine? Det skal du overveje

De bedste romaskiner er simpelthen dem, der leverer de ønskede resultater – til en pris, du er parat til at betale.

Det er klart, at prisen gør en forskel for de fleste. Lad det dog ikke være den eneste beslutningsfaktor, når du går på romaskine-jagt. Romaskiner af høj kvalitet koster mere, fordi de er konstrueret af bedre materialer. Ofte indeholder de den nyeste teknologi som f.eks. indbyggede træningsprogrammer.

Størrelse, let opbevaring, støjniveauer og brugervenlighed er alle vigtige ting at overveje. Hvis du bor i en lejlighed, kan støj være en deal-breaker. Mangler der plads i lejligheden, så der ikke er mulighed for at folde maskinen sammen, når den ikke er i brug.

4 typer romaskiner

Der er fire typer romaskiner, som bruger forskellige metoder til at give den nødvendige modstand til at arbejde med dine muskler.

Hydrauliske og magnetiske romaskiner er generelt de mere støjsvage. Vandrovere kræver lidt vedligeholdelse, og mange kan lide den høje lyd, de laver, mens luftroere har en jævn, flydende handling.

De fleste konsoller har de samme grundlæggende detaljer: hastighed, tilbagelagt afstand, træningstid, gennemsnitlige forbrændte kalorier. En nøjagtig pulsaflæsning kan vises ved hjælp af et pulsbælte, som enten kan komme med maskinen eller som en separat mulighed.

Den bedste romaskine er altså den, som lever op til dine fitnessmål. Den du kan lide at bruge og vil fortsætte med at bruge, og ikke koster mere end det, du har råd til.

Hvis du har svært ved at beslutte dig for en model, mærke og type, så kan du også se en test af romaskiner lige her.

 

Styrketræningsapp

Træn effektivt med vores app

Få styr på din træning og kost med vores app. Du får et skræddersyet træningsprogram og kostplan.

Med appen kan du:

Med appen får du alt samlet på et sted. Følg træningsplanen i centeret. Det er nemt, og vi er klar med svar på dine spørgsmål ligegyldigt, hvad dit mål er.
 


 
 
 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Gratis træningsprogram?

Større muskler, lavere fedtprocent og en pænere krop. What’s not to like?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores gratis træningsprogram med det samme.