Lateral raises

lateral raises

Lateral raises er en rigtig god skulderøvelse, hvis du gerne vil have større og mere markerede skuldre. Med lateral raises træner du primært den midterste del af skulderen (deltoideus), men for- og bagsiden bliver også aktiveret under øvelsen, og den er derfor en god all-around skulderøvelse.

Lateral raises er som nævnt en rigtig effektiv skulderøvelse, der kan bygge masse på dine skuldre. Den er samtidigt også nem at udføre i praksis og kræver ikke en masse forudgående kendskab til teknik eller korrekt placering. Håndvægtene skal, blot løftes op til en vandret position og sænkes langsomt ned langs torsoen igen. Du kan se den fulde gennemgang af, hvordan du tager øvelsen i videoen herunder.

Selvom lateral raises er en nem øvelse, så skal du ikke lade dig snyde. Den er hård ved skuldrene og er det første gang, at du træner dine skuldre eller har du holdt en længere pause, vil du helt sikkert kunne mærke det i skuldrene dagen efter – også selvom at du har kørt dine sæt med lav volumen.

Det er vigtigt, at du løbende varierer øvelsen i dit styrketræningsprogram, da lateral raises kan være særdeles hårde mod de enkelte muskler og hæftninger. Dette gøres bedst ved at variere slutpositionen (dvs. når vægtene er nede langs kroppen).

Den mest almindelige slutposition er som på billedet. To andre muligheder er at lade håndvægtene røre hinanden foran lårene eller køre dem bagom ballerne. Her skal de dog ikke røre hinanden.

Lateral raises videoSe video af øvelsen

Prøv vores unikke træningsprogram, for at få adgang til de i alt 21 øvelsesvideoer mv.

Få adgang til programmet

Primære muskelgruppe:

Skulder, øvre ryg og nakke.

Sekundær muskelgruppe:

Midterste del af ryggen, bryst, underarm og core.

Sværhedsgrad: 1 / 5

Lateral raises hører til blandt de nemme øvelser i dit styrketræningsprogram. Bare sørg for at variere slutpositionen som anført ovenfor. Lad være med at hæve armene til over vandret position, da det vil belaste dine nakkemuskler unødvendigt meget.

Vil du have et godt træningsprogram, hvor lateral raises indgår?

Denne træningsøvelse er en af de i alt 25 øvelser, som udgør kernen i vores betalte 6 måneders træningsprogram. Udover alle de bedste øvelser indeholder træningsprogrammet bl.a. 75 unikke træningspas, 4 progressionscyklusser, sjove udfordringer, tests, hvileuger, PEAK-uger og meget mere.

Prøv vores styrketræningsprogram i dag

Sådan gør du:

Stil dig med armene ned langs kroppen og en håndvægt i hver hånd. Løft nu armene ud fra kroppen, indtil de er i en vandret position. Returner til startposition.

Træningsforslag til lateral raises:

Uanset hvad dit mål er, bør du aldrig træne med tunge vægte i lateral raises. Arbejd i stedet med 10-25 gentagelser.

Vores bedste fif:

Jeg plejer at holde en lille pause (2 sek.) hver gang mine arme er i vandret position. Dette træner skulderens evne til at håndtere mælkesyre og gør dem stærkere i netop denne 90 graders position. Denne type træning kaldes isometrisk kontraktion. Prøv det!

Hvad synes du om lateral raises?

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
susanne
susanne
9 years ago

Jeg er helt enig om ikke tunge vægte I denne øvelse, men har brug for argumenter herfor, da jeg ofte ser al for tung vægt I denne øvelse.