Squat racks – hvilket skal du vælge?

Leder du efter den optimale måde at øge din styrke og opbygge de store muskelgrupper i underkroppen? Et squat rack er en af de bedste måder at træne de store muskler i underkroppen på. Men hvilket squat rack skal du vælge?

Med så mange forskellige og gode squat racks, kan det være svært at vide, hvad der er det bedste squat rack til dine behov.

Som erfaren fitnessudøver har jeg set min del af squat racks gennem årene – fra professionelle squat stativer, til et simpelt foldbart squat rack til hjemmetræning.

Uanset hvilken type squat rack du kigger efter; squat rack, power rack eller træning rack, er der noget, der kan opfylde dine behov og krav.

I denne artikel, vil vi undersøge hvad der er vigtigt, når man vælger et squat rack, give tips til hvordan du får mest muligt, ud af dit squat rack og gennemgå nogle, populære modeller på markedet.

Hvis du er klar til, at tage dine træning til næste niveau, så læs med her.

Se vores fulde udvalg af squat racks

-50% Rabat
Odin Squat Rack

Odin Squat Rack

999 DKK
Hent flere squat racks

Hvordan vælger jeg det bedste squat rack til mine behov?

Valg af det bedste squat rack til dine behov, kræver en god forståelse af de forskellige typer squat stativer, der er tilgængelige.

Et squat stativ giver støtte og stabilitet, under squats eller andre lignende øvelser, såsom lunges med en vægtstang.

Tre forskellige typer af squat racks

Det fritstående squat rack, skal have et solidt design, med en god stabilitet, både så du føler tryg under brug og så det kan holde til vægten, der sidder på det.

Disse squat stativer er ofte udstyret, med en mulighed for, at fastgøre dem til gulvet. Det giver både ekstra stabilitet og tryghed.

Vægmonteret squat rack, er den perfekte løsning, til mindre træningsrum, da de ikke tager så meget plads, men stadig giver dig samme funktionalitet, som et almindeligt squat stand.

Et sissy squat stativ er noget mindre og uden en vægtstang monteret. Det er ideelt til dem, der gerne vil arbejde med glutes, hofter og quads, uden hverken at bruge en vægtstang eller optage meget plads i hjemmet. Et sissy squat stativ hjælper brugerne med, at holde den korrekte holdning, mens de foretager dybere squats end på de mere normale og kendte squat stativer med en vægtstang.

At finde den rigtige type squat rack, kan dog virke lidt overvældende – heldigvis kan du finde endnu mere information online, om de forskellige typer squat racks og hvilket der passer bedst, til dine behov.

Hvad er et godt squat rack?

Et godt squat rack er et must-have for fitnesscentre og træning i et veludstyret hjemmegym, men ved du hvordan, du finder det bedste squat rack?

Det kommer an på dine behov og dit budget.

Først skal du overveje, om du har brug for et fuldt squat sæt, et squat stativ eller et helt power rack.

Squat sæt er dyrere end bare et squat stativ, men de tilbyder flere muligheder og fleksibilitet til dine squats, da du får alt med i købet, som f.eks vægtstangen og vægtskiverne.

Hvis du leder efter den bedste økonomiske mulighed, kan du selvfølgelig altid prøve et brugt squat rack; disse findes ofte online på f.eks Den Blå Avis og markedspladsen på Facebook eller du kan prøve at spørge i dit lokale fitnesscenter, om de har et brugt squat rack til salg.

Uanset hvilket squat rack sæt du vælger, skal du huske, at fokusere på gode kvalitetsmaterialer, såsom stål eller aluminium, samt stabiliteten af stativet. Det skal stå godt og sikkert, uden at vippe eller lignende.

Vælg et squat rack fra en anerkendt producent

Derudover bør du holde dig til kendte producenter med et godt ry, da det vil give dig en vis sikkerhed om, at dit squat rack er bygget i kvalitetsmaterialer.

Mens materialerne varierer lidt mellem modellerne, inkluderer mange større squat stativer, mulighed for dips og chin/pull ups, som begge tillader flere funktionelle bevægelser uden, at skulle købe separat udstyr.

Når du undersøger alle mulighederne grundigt og holder sig, indenfor sit budget, vil du let kunne finde det perfekte squat rack til sit behov.

De 3 Bedste Squat Racks

Vi anbefaler disse tre squat racks. Det er ikke super billige squat racks, men det er nogle af de bedste til prisen, på markedet lige nu.

  1. ProForm squat rack (Half rack)
  2. Gymleco 100 series squat stativer (Til den ambitiøse og kompromisløse styrketræner)
  3. Peak Fitness væghængt squat rack (Til dig med pladsmangel)

Der er et bredt udvalg af squat racks på markedet, så det kan være svært at vide, hvilket man skal gå efter.

Hvordan vælger du det bedste squat rack

Først og fremmest bør du kigge efter stabilitet og robusthed. Dette er meget vigtigt, da du ikke ønsker, at risikere hverken rystelser eller usikkerhed, under din træning med et squat rack.

Du har brug for et solidt squat rack, der støttes stabilt med lange solide ben produceret i holdbare materialer, som f.eks stål.

Dernæst bør du overveje designet – nogle gulvstativer tager mindre plads, mens andre er store og byder på flere muligheder end blot squats.

Og sidst, men ikke mindst, bør prisen vurderes; Et billigt squat rack betyder oftest dårligere kvalitet, men det behøver ikke altid at være sandt.

Når alle disse aspekter analyseres, kan du finde det perfekte squat rack til dine behov.

Fritstående squat rack eller vægmonteret squat rack?

Skal du gå efter et fritstående squat rack eller et vægmonteret squat rack?

Det kan virke som om begge typer har deres fordele og ulemper – men lad mig fortælle dig, at der ikke er nogen rigtige eller forkerte valg her.

Lad os tage et kig på fordelene og ulemperne, ved både fritstående squat racks og vægmonteret.

Fordele ved fritstående squat rack:

Ulemper ved fritstående squat racks:

Fordele ved vægmonteret squat rack:

Ulemper ved vægmonteret squat stativer

Som vi ser det, handler det om dine personlige præferencer.

Har du god plads? Så bør du gå efter et fritstående squat rack, da det tilbyder mere fleksibilitet.

Er du den lykkelige ejer af et mindre træningsrum? Så overvej et solidt vægmonteret squat rack.

Er et power rack det samme som squat racks?

Nej, det er ikke nødvendigvis det samme. Squat racks fokuserer primært på squats og andre former for knæbøjninger, mens power racks har en bredere anvendelse, da de giver mulighed for, at udføre mange forskellige øvelser.

Power racks er bl.a designet til brug af vægtstænger, i alle typer løft, såsom bænkpres, militærpres, skulderpres, pull ups osv. Mens et ægte squat rack kun understøtter squats eller dybe knæbøjninger.

Desuden er det ofte muligt, at tilkøbe ekstra udstyr til sit power rack, f.eks dip-stationer, chin up bar og pull up bar. Det giver flere funktioner og muligheder end, et traditionelt squat rack.

Dette giver brugerne mulighed for, at træne hele overkroppen på ét sted – hvilket giver en bedre effektivitet i træningsprogrammerne.

Alt i alt, giver disse yderligere funktioner, på et power rack, flere valgmuligheder, som kan optimere din træningseffektivitet.

Hvilket squat stativ er bedst til prisen?

Når det kommer til at finde det perfekte squat stativ, er pris en vigtigt faktor. Statistikker viser, at de fleste forbrugere ikke ønsker, at bruge mere end 5.000 kr på squat-udstyr.

Derfor er det relevant, at finde et squat stativ, med en balance mellem, høj kvalitet og overkommelige priser.

Der er flere forskellige typer, af squat racks på markedet, der passer til enhver budgetramme.

Solide squat stativer til gode priser

Squat racks fra Abilica eller Odin, har ofte god stabilitet og holdbarhed, og kan købes til en god pris. Ofte fra omkring 3.000 kroner.

Dem der er villige til, at investere lidt ekstra i udstyret, bør overveje Proform eller Gymleco squat stands; deres robuste design, gør dem ideelle til træningscenteret, både det professionelle og hjemmegym’et. Priserne starter normalt på ca 5.000 kroner for Proform og omrking 13.000 kroner for Gymleco’s professioneller udstyr.

Uanset budgetramme, vil man gerne have noget udstyr der holder længe – så husk altid, at tjekke materialernes kvalitet, før du foretager dit valg.

Hvilke muskler træner jeg med squats?

Squats træner primært musklerne i dine lår (quadriceps), glutes (bagdel) og hamstrings (baglår). Squats styrker derudover også dine lægmuskler, rygmuskler og coremuskler.

Squats giver dig i det hele taget mulighed for, at styrke de fleste af dine nedre kropsmuskler.

Med squats træner du både ydersiden og bagsiden af ​​låret, samtidig med, at det styrker dine abdominale muskler ved, at holde ryggen lige.

Det er derfor vigtigt, at du har et godt squat rack til din træning, så du kan få mest muligt ud af din træning.

Få mere ud af din træning

Et veludført og stabilt squat rack vil give, den bedste balance mellem stabilitet og frihed til bevægelser, så du kan få det maksimale, ud af din træning.

Det er også vigtigt, at du laver dine squats korrekt udført, så du kan minimere risiko for skader og lignende, samt få mest muligt ud af din træning.

Hvilke øvelser kan jeg lave på et squat stativ?

Squat stativet er noget af det mest alsidige fitnessudstyr, der findes. Det gør det muligt for brugeren, at udføre en bred vifte af øvelser.

Nedenfor listes nogle af disse:

  1. Squats: kan laves med eller uden vægte, såsom håndvægte, vægtskiver eller kettlebells.
  2. Bænkpres: squat racks gør det også muligt, at foretage bænkpres i forskellige positioner og justere dybden, til præcis din kropslængde.
  3. Rows: træningsstativets design giver dig mulighed for, at arbejde på dine rygmuskler samtidig med, den øverste del af din thorax og core-regionen.
  4. Lunges: du kan tage fat i stativets greb for, at styrke balanceevnen under lunges og give mere, modstand til glutes, hamstrings og quadriceps musklerne.

Uanset om du leder efter en nemmere måde, at opbygge muskelmasse på eller bare vil, variere dit daglige træningsprogram, så er et squat rack det ideelle valg.

Det giver dig mulighed for, at udføre mange forskellige øvelser; plus den lille investering som et squat rack koster, betyder gode resultater hurtigere.

Hvad er et sissy squat stativ?

Et sissy Squat stativ er en platform, der bruges til bl.a at styrke lårmusklerne. Det har oftest fire fødder og en stang, der går bagud, for at øge stabiliteten.

Når du er i stillingen, skal du bøje knæene og sænke din torso, så du sidder parallelt med gulvet. Jo længere du går ned med bøjningerne, desto hårdere bliver det, men pas på skader. Hvis du vil udføre dine sissy squats ekstra dybe, tilrådes det at du går langsomt til værks og vænner dig til det.

Hvad er sissy squats

Sissy squats er en gammel øvelse, der har gjort comeback i de senere år. Den bruges til at styrke quadriceps og glutes.

Et sissy squat stativ gør det lettere, at udføre denne øvelse, da det giver stabilitet og fjerner trykket fra din lænd, mens du udfører øvelsen.

Stativene kommer normalt med polstrede ruller, så det føles mere behageligt, mens du holder din ryg og bagdel i den korrekte position.

De kan variere fra simple stålrammer, til mere avancerede design med, justerbare højder og vinkler, afhængigt af dine behov.

Samlet set er de et godt supplement, til ethvert hjemmetræningsrum eller fitnesscenter.

Hvor meget vejer en squat stang?

En squat stang kan variere i vægt, afhængigt af den type du vælger.

Der er mange forskellige typer på markedet, så det er vigtigt, at overveje dine behov og finde den rigtige model til dig.

Standard squat stænger vejer almindeligvis mellem ca. 10 – 25 kg.

Uanset hvilken type du vælger, skal du huske at tjekke produktets specifikationer for, at se præcist hvor meget det vejer – dette vil give dig bedre information, om dens kapaciteter og holdbarhed, sammen med dine egne personlige fitnessbehov.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan skal jeg opstille mit squat rack?

Når man opsætter sit squat rack, er det vigtigste af alt, at sikre stabiliteten, da man vil undgå alvorlige skader, mens man løfter tunge vægte.

Uanset om du bruger fritstående squat rack eller et vægmonteret squat rack, er der fire ting du aldrig må glemme:

Er det nødvendigt at bruge en spotter, når jeg bruger et squat rack?

Det er også vigtigt, at huske på sikkerhedsreglerne mens man træner med et squat rack – herunder at fokusere på ens holdning og holde balancen, stoppe med det hvis presset bliver for meget og slutte øvelserne når man er træt.

Og ja – det anbefales generelt, at bruge en spotter alligevel nogle gange.

Er det sikkert at lave squats på et squat rack?

At squatte uden squat stativer, er en dårlig idé. Det skaber unødig risiko for, at komme til skade, og kan være farligt, hvis du ikke har nogen spotter med dig.

Derfor bør man altid have et solidt squatrack, som basis for sin træning.

Gratis træningsprogram?

Større muskler, lavere fedtprocent og en pænere krop. What’s not to like?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores gratis træningsprogram med det samme.