Træk til bryst

Træk til bryst / pull downs

Træk til bryst (eller pulldowns) er den eneste øvelse i vores træningprogram, der gør brug af en fitness-maskine.

Hvorfor hulen har vi så lige pludselig taget den med?

Fordi den er hamrende effektiv til at træne den centrale del af ryggen, og det er netop denne del der ofte får ryggen til at fremstå muskuløs og “bred”!

Træk til bryst er ikke bare effektiv. Øvelsen kan udføres på et væld af forskellige måder, der alle rammer en smule forskelligt, så du på den måde får trænet alle de små (og naturligvis store) muskler i den centrale del af ryggen.

Derudover har træk til bryst også den fordel, at skadespotentialet er ret så lille.

Træk-til-bryst videoSe video af øvelsen

Prøv vores unikke træningsprogram, for at få adgang til de i alt 21 øvelsesvideoer mv.

Få adgang til programmet

 

Primære muskelgruppe:

Den centrale del af ryggen og biceps

Sekundær muskelgruppe:

Den øvre del af ryggen og triceps.

Sværhedsgrad: 2 / 5

Denne øvelse er en nem styrketræningsøvelse, som du hurtigt mestrer. Kig ligeud og træk stangen helt ned til brystet. Vi anbefaler dig at holde dig til denne variant, da nyere undersøgelser viser, at træk-til-nakke øger risikoen for rygskader.

Dette er også grunden til, at flere top trænere direkte forbyder deres atleter at udføre træk-til-nakke (men træk-til-bryst er helt fin).

Vil du have et godt træningsprogram, hvor træk til bryst indgår?

Denne træningsøvelse er en af de i alt 25 øvelser, som udgør kernen i vores betalte 6 måneders træningsprogram. Udover alle de bedste øvelser indeholder træningsprogrammet bl.a. 75 unikke træningspas, 4 progressionscyklusser, sjove udfordringer, tests, hvileuger, PEAK-uger og meget mere.

Prøv vores styrketræningsprogram i dag.

Sådan gør du:

Sæt dig på sædet med lårene skubbet ind under puderne. Har du ingen maskine med puder til at holde dig nede, som på billedet, så kan dette blive et problem, når du begynder at stige i vægt. I de første par uger går det nok fint, men når du skal til at løfte op mod din egen kropsvægt, så vil du have svært ved at blive siddende under løftefasen.

Når du sidder korrekt, så træk langsomt stangen helt ned til brystkassen og så retur. Det gør ikke noget at du læner dig en smule tilbage, mens du trækker.

Træningsforslag til træk til bryst:

Er målet store muskler, så træn 3-4 x 12-15 gentagelser. Er målet stærke og funktionelle muskler, så træn 3-7 x 5-10 gentagelser.

Vores bedste fif:

Jeg elsker denne øvelse. Den er super nem at gå til, og giver en rigtig pæn og muskuløs ryg. Når jeg laver øvelsen så trækker jeg stangen ned på 1 sekund, mens jeg bruger 2-3 sekunder på at returnere den til startposition.

Hvad synes du om træk til bryst?

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments