3 tips til at holde motivationen i top!

Dette indhold er sponsoreret

Det kan være vanskeligt at holde motivationen oppe, når man træner alene i træningslokalet 3 gange om ugen uge efter uge, måned efter måned.

At du er konsistent med din træning, er en af de vigtigste ting for, at du får succes og når dine mål. Dedikation – og ikke mindst motivation – er grundforudsætninger for, at du lykkedes.

I dette indlæg kigger vi derfor nærmere på, hvordan du holder gejsten og motivationen oppe, når du styrketræner.

Tip 1 – Find en træningsmakker

Jeg anbefaler, at du laver aftaler med andre om at træne sammen – måske bare en dag om ugen.

Det kan være en fitness-instruktør eller en kammerat. I behøver ikke at træne det samme program – men vi anbefaler selvfølgelig, at dine venner også følger vores styrketræningsprogram sammen med dig 😉

De fleste af os er ‘programmeret’ igennem vores opdragelse til at overholde aftaler og holde det, vi lover andre.

Kan man ikke holde aftaler, kan man f.eks. have svært ved at have et job og fungere i samfundet. Vi vil ikke skuffe andres forventninger til os. Derfor er dine chancer meget større for at komme til træning, hvis du bare laver aftaler og lover andre mennesker at dukke op til tiden!

Du kan finde en instruktør i dit lokale fitness-center. Og, hvis ingen af dine venner træner, kan du prøve at finde en trænings makker på platformen Sportspartner.

træningsmakker motivationen

Tip 2 – Afstem forventningerne med dine nærmeste

Hvis du bor sammen med nogen eller er meget sammen med venner eller familie, så skal du så vidt muligt søge deres opbakning til dit forløb.

Du skal gøre det klart overfor dem, hvad programmet indebærer, og at du vil følge det for at opnå dine træningsmål.

Når dine mål – og rammerne for at opnå dem – er klare for dine nærmeste, så vil du opleve større forståelse. Du får ryddet typiske ‘knaster’ af vejen som f.eks. manglende forståelse for, at du skal træne på bestemte tidspunkter, følge en bestemt diet, ikke drikker så meget alkohol eller spiser kage mv.

Hvis du kan afstemme med dine nærmeste så meget, at de ligefrem deltager i et trænings- eller kostprogram, så vil det være rigtig godt.

Tjek eventuelt vores komplette kostplan, der er optimeret til vores styrketræningsprogram og har masser af lækre opskrifter.

Den fås både til mænd og kvinder. Så hvis kæresten ikke gider med i træningslokalet, kan I hjælpe hinanden med at spise rigtigt derhjemme. Det vil virkelig hjælpe dig med at nå dine træningsmål!

Tip 3 – Det må ikke blive for surt

Dit træningsprogram og kost må ikke være en sur tjans, så du ikke nyder processen. Derfor skal du også have ting at glæde dig til.

Jeg anbefaler, at du har lørdag eller søndag som en ‘syndedag’.

Du kan sagtens forkæle dig selv med ting at spise, som smager godt og som samtidig har masser af protein. Herunder kan du se nogle pandekager, jeg lavede med 30% proteinindhold – og de smagte fantastisk!

Det kan også være surt at stå uden for et fællesskab, hvis der er kage på arbejdet eller øl sammen med vennerne.

Et godt gammelt trick her er derfor at tage et lille stykke kage og så bare tage 1 bid. Smid resten ud eller lægge det til side!

Det samme gør sig gældende med øl eller alkohol. Har du alkohol i glasset, så er du ligesom ‘en del af festen’ og behøver ikke at forklare dig. Det kan spare dig for mange kalorier, og du får lige smagen af kagen. Det gør, at du også føler, du har forkælet dig selv lidt.

Sidst men ikke mindst så er der rigtig mange gode produkter på markedet, som gør det ‘nemmere’ at synde på en ‘sund’ måde.

Her er mine favoritter:

Mums! 😉

Læs mere om motivationen ved at have en træningsmakker

 

Styrketræningsapp

Træn effektivt med vores app

Få styr på din træning og kost med vores app. Du får et skræddersyet træningsprogram og kostplan.

Med appen kan du:

Med appen får du alt samlet på et sted. Følg træningsplanen i centeret. Det er nemt, og vi er klar med svar på dine spørgsmål ligegyldigt, hvad dit mål er.
 


 
 
 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Gratis træningsprogram?

Større muskler, lavere fedtprocent og en pænere krop. What’s not to like?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores gratis træningsprogram med det samme.