7 seje styrketræningsmål

Noget der altid har motiveret mig, er at have et mål med min styrketræning.

Målet skal både få mig til at juble af stolthed, tvivle på om det overhovedet er muligt og blive en smule skræmt?

Jeg har her lavet en liste over nogle styrketræningsmål, som jeg håber vil inspirere dig. (Beklager, mest for mænd).

Jeg har inddelt alle målene i kategorierne: Begynder, øvet og strandløve (strandløve lød sjovere end ekspert.)

I slutningen af artiklen vil jeg dele 5 ting med dig, som jeg altid gør for at nå mine målsætninger.

Okay, er du klar på at sætte nogle mål?

Vælg dit styrketræningsmål og imponer dig selv og dine venner

Begynder

 #1 BÆNKPRES

 • 10 gentagelser med 60 kg

 #2 KROPSHÆVNINGER

 • 6 gentagelser

 #3 BRONZECIRKLEN

 • 2 gange på under 10 min

 #4 SQUAT

 • 5 x 50 kg

 #5 STORE OVERARME

 • + 3 cm i omkreds

 #6 VÆGTTAB

 • Tab dig 5 kg

 #7 DEN ULTIMATIVE

 • Bestå militærets fysiske krav

Øvet

 #1 BÆNKPRES

 • 1 gentagelse med 100 kg

 #2 KROPSHÆVNINGER

 • 12 gentagelser

 #3 BRONZECIRKLEN

 • 3 gange på under 12 min

 #4 SQUAT

 • 1 x egen kropsvægt på stangen

 #5 STORE OVERARME

 • + 6 cm i omkreds

 #6 VÆGTTAB

 • Gå fra XL til M i skjortemål

 #7 DEN ULTIMATIVE

 • Bestå politiets optagelsesprøve

Strandløve

#1 BÆNKPRES

 • 1 x 125 kg

 #2 KROPSHÆVNINGER

 • 20 gentagelser

#3 BRONZECIRKLEN

 • 3 gange på under 9 min

 #4 SQUAT

 • 1 gentagelse med 100 kg

 #5 STORE OVERARME

 • + 10 cm i omkreds

 #6 VÆGTTAB

 • Reducer fedtprocent med 10%

 #7 DEN ULTIMATIVE

 • Bestå jægerkorpsets prøve

 

5 tips til nå dine nye styrketræningsmål

Nå dit styrketræningsmålHvad er et mål værd, hvis du ikke nå det?

Intet! Det er så ufatteligt nemt at sætte sig et mål. Du kender sikkert typen der konstant fortæller om alle de fantastiske ting han har tænkt sig at gøre. Styrketræne 5 gange hver ugen, løbe marathon, bestige Mont Blanc eller deltage i et 5-dags adventure race.

Ideer er sølv. Handling er guld! (Bare spørg Rocky)

For at hjælpe dig med at nå dine styrketræningsmål, så vil jeg her dele 5 ting med dig, som jeg altid gør, når jeg vil være sikker på at nå mine mål. Nogle af tingene kan godt virke grænseoverskridende, som at dele dine største (og mest personlige) mål med alle dine facebook venner, men det er hvad der skal til!

#1

Hæng en seddel på dit køleskab. På den måde bliver du mindet om dit store mål, flere gange hver dag. Her et eksempel på en af mine tidligere køleskabs-sedler:

“Torben, du må ikke slappe af før du har taget 20 kropshævninger! Husk nu, at du har trænet frem mod dette mål i over et år nu. Pres dig selv. Og tænk på hvor overrasket alle de andre bliver nede i klatreklubben, når du topper 20 gentagelser. Hvis der er nogle der kan gøre det, så er det dig!”

En anden fordel ved at have denne seddel hængende på køleskabet er, at du skal forbi den hver gang du har lyst til en kold cola eller et stykke kage. Sedlen bliver en slags gatekeeper, der lydløst holder dig fra at synde.

 

#2

Fortæl alle om dit mål på facebook eller twitter. Dette er en fremragende måde at committe dig til målet på. Bare tænk på alt den mobning der medfølger, hvis du giver op.

Vil du gå lidt mere stille med dørerne, så bed om ordet næste gang du er til familiefødselsdag, og beret om din komme bedrift. (Vennerne mobber ofte mere end familien)

 

#3

Køb en billet til marathonløbet nu. Da jeg løb mit første marathon valgte jeg at gå radikalt til værks. Jeg kan til tider godt være lidt doven, og løbeture over 20 km om vinteren er ikke min livret. Derfor viste jeg, at jeg måtte gøre noget drastisk for at komme igennem de (uhyggelig) mange løbeture, der gik forud for min marathondebut i 2004.

Jeg valgte derfor at købe billederne (450 kr.) fire måneder før løbet, og hænge den op på mit køleskab. (Ja, jeg er en stor fan af køleskabe)

På trods af skader og modgang, så klarede jeg løbet. Tanken om at smide 450 kr. ud af vinduet var simpelthen udholdelig. Jeg råbte verdens største JUHUU, da jeg kom over målstregen (og ‘AV for helvede’ dagen efter)

 

#4

Køb den nye iPad (eller en rejse med kæresten) Denne super ide, hørte fra en af mine venner. Han havde aftalt med kæresten, at de ville besøge Galapagos øerne, hvis han gennemførte den indledende optagelsesprøve til jægerkorpset.

Dette er et godt eksempel på at “træne-med-en-gulerod-hængende-foran-sig”. Og så var det også nemmere at overtale kæresten til at have et måltid varm mad ståede klar, hver gang han kom hjem efter en udmarvende løbetur. (“Skat, vil du til Galapagos eller ej?”)

 

#5

Opstil delmål. Mange mål kan virke fuldstændig uopnåelige første gang du hører om dem.

Hvis dit store mål er at få en krop som en fitnessmodel, men aldrig har styrketrænet før, så kan det hurtigt virke som en meget laang vej. Det kan måske endda virke dumt, at drømme om et så urealistisk mål.

Men målet er tættere på end du tror. Det kræver bare at du stiller nogle delmål op. Du skal jo ikke bænkpresse 10 x 100 kg første gang du besøger fitnesscenteret. Opsæt i stedet nogle små realistiske mål, f.eks. hvert måned. På den måde får du konstant små sejrer, som stille og roligt giver dig selvtilliden til at drømme stort!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg vil rigtig gerne høre om dine styrketræningsmål? Måske jeg kunne blive inspireret. Har du et fif til hvordan man når sine mål – så skriv gerne en kommentar nedenfor, tak.

Mathias J

Jeg er fitnesstræner og holdets cardionørd. Jeg elsker løb, klatring, styrketræning - og softice på mine “syndedage” :)

Ingen kommentarer endnu.

Skriv et svar

Shares