Billigt proteinpulver.. virker det?

Billigt proteinpulver – er det godt?

Du styrketræner 3 gange om ugen. Løfter tungt. Følger et godt styrketræningsprogram. Løber ved siden af. Spiser fornuftigt…

… men alligevel sker der ikke noget. Ingen sixpack. Intet vægttab. Faldende motivation!

Hvad er det, der gør, at nogle får en drømmekrop, mens andre kæmper forgæves i årevis? Spørger du en hvilken som helst fitnesstræner, så vil han formentlig pege på.. Din kost!

Hvis du vil have en pæn krop, så er super vigtigt at forsyne din krop med det rigtige brændstof, så dine muskler kan vokse hurtigt. Det er netop derfor, du bør overveje at supplere din kost med proteinpulver.

Der findes efterhånden et hav af billige proteinprodukter på markedet. Men vær opmærksom på, at kvalitet og pris ofte hænger sammen. Det betyder ikke, at du skal bruge tusindvis af kroner på at købe proteinpulver, men hold dig fra dig fra de allerbilligste udenlandske produkter. I bedste fald køber du et produkt, der ikke virker, og i værste fald ender du med et produkt, der er decideret farligt for dit helbred. Heldigvis findes der efterhånden en række seriøse danske producenter på markedet, der tilbyder høj kvalitet til en fornuftig pris.

Et af de nyere brands, der leverer høj kvalitet til billige penge herhjemme, er LinusPro Nutrition kosttilskud. LinusPro er et forholdsvist nyt brand inden for kosttilskud, men har i en længere årrække fra starten af deres webshop arbejdet med at udvikle proteintilskud til professionelle sportsfolk.

Og så smager det simpelthen så fantastisk godt (mere om det senere!)

Se vores fulde udvalg af proteinpulver

Hent mere proteinpulver

Pas på med det billigste proteinpulver

Du kan helt sikkert finde proteinprodukter, der er meget billigere end f.eks. LinusPro hos udenlandske firmaer og webshops.

Men du skal passe på ikke at købe proteinpulveret alt for billigt, for du kan hurtigt ende med et produkt, der ikke er ikke er sikkert at indtage. Selvom meget af det udenlandske proteinpulver, der sælges, er super billigt, bør du holde dig væk fra proteinprodukter, der er produceret uden for EU. Undersøgelser har nemlig vist, at der i 23 ud af 24 kosttilskud, der er produceret uden for EU, er fundet ulovlige stoffer.

Derfor er det at spille hasard med dit helbred at indtage den slags proteinpulver, som ofte er produceret under tvivlsomme forhold, og hvor du ikke kender til det nøjagtige indhold.

Men kvalitet behøver ikke koste kassen

Okay, så du skal altså kun købe proteinpulver der er produceret i EU. Så langt, så godt! Men er dansk proteinpulver ikke dyrt?

Nej, ikke længere. Der er kommet en række firmaer herhjemme, der sælger et kvalitets produkt, til en rigtig fornuftig mønt.

Tidligere anvendte vi proteinpulver fra Bobylab, men er for nyligt gået over til LinusPro, fordi produktet føles mere lækkert og smager en smule bedre end proteinpulveret fra Bodylab.

Vi siger ikke, at du skal smide dit Bodylab proteinpulver ud ASAP, men overvej at skifte til LinusPro ligesom os – i hvertfald hvis du prioriter kvalitet og ikke mindst smag højt (vi elsker deres kakao variant!)

Hvorfor skal du supplere din kost med proteinpulver?

Men vent. Hvorfor skal jeg overhovedet bruge proteinpulver? Jeg er jo ikke elite bodybuilder!

Proteinpulver består af protein, der hurtigt optages i kroppen. Når du tager proteinpulver i forbindelse med træning, så fremmer du musklernes opbygning og afkorter den periode, som musklerne skal bruge på at restituere. Får du ikke nok protein, vil kroppen begynde at tære på den eksisterende muskelmasse, og du vil derfor ikke få fuldt udbytte af din træning.

Gennem kosten får du selvfølgelig en stor del af det protein, hvis du spiser sundt og varieret hver dag. Men det er ofte ikke nok, hvis du vil have det optimale ud af din træning. Her er det særligt vigtigt, at du får tilført protein umiddelbart efter, at du har trænet. I cirka en halv time efter træningen har kroppen særligt behov for at få tilført protein for at kunne vokse, samt en smule kulhydrat (f.eks. en banan.)

Nødder er rige på protein

 

Er billige proteiner overhovedet godt?

Når du vælger det billigste proteinpulver, er det vigtigt, at du vælger et produkt, der har et højt indhold af BCAA og de essentielle aminosyrer. BCAA stimulerer din evne til at omdanne det protein, du spiser, til nyt muskelvæv. BCAA har derfor afgørende betydning for din evne til at opbygge muskler. Kroppens muskler er rent faktisk opbygget af omkring 30 procent BCAA. Forsøg viser, at folk, der indtager BCAA i forbindelse med træning, kan træne hårdere og mere intenst uden, at musklerne oplever træthed.

Det produkt jeg bruger fra LinusPro er den populære proteinvariant – ”Whey 100” – som eksempelvis indeholder hele 22,3 procent BCAA pr. 100 gram, hvilket er blandt de højeste på markedet.

Og prisen? Ja, du får faktisk 1 kg Whey 100 for lige under 300 kroner, hvilket er utroligt billigt for proteinpulver af denne kvalitet.

Hvilken type proteinpulver skal du vælge?

Man kan ikke sige, at én type proteinpulver er bedre end en anden. Der findes flere forskellige typer af proteinpulver, som alle har deres egenskaber.

Her er de mest almindelige typer af proteinpulver:

PS: Vil du se vores store test af proteinpulver, så klik her.

Whey proteinpulver

Whey proteinpulver er nok den bedste allround kilde til protein. Hvis du ikke vil investere i flere forskellige typer af kosttilskud, er Whey et godt valg.

Whey protein er fremstillet af valleprotein, som kort fortalt er et overskudsprodukt fra mælkeproduktion. Mange sværger til valleprotein, dels fordi det er en supergod proteinkilde med et højt indhold af BCAA, men også fordi valleprotein for de fleste smager bedre end eksempelvis proteinpulver baseret på soja eller risprotein, der ofte har en harsk bismag.

protein supplement

 

Hydro og Isolat proteinpulver

LinusPro har desuden udviklet to typer af proteinpulver, som ligeledes er baseret på valleprotein: Hydro Proteinpulver og Isolat proteinpulver.

Isolat proteinpulveret er et proteinpulver, der indeholder mere protein end det traditionelle whey proteinpulver, og størstedelen af laktosen og sukkeret er filtreret fra. Derfor egner denne type proteinpulver sig særligt godt, hvis du er laktoseintolerant. Hydro PRO proteinpulveret er særligt designet til LinusPro.

Hydro Pro proteinpulver er for dig, der træner meget seriøst med bodybuilding. Proteinpulveret er særligt udviklet, så det optages meget hurtigere end traditionelt proteinpulver. Det skyldes, at proteinerne allerede er nedbrudt på forhånd, så de direkte kan optages i musklerne.

Kaseinproteinpulver til natten

Kaseinprotein egner sig bedst som et supplement til whey protein. Kasein er et langsomt optageligt protein, som kroppen bruger længere tid på at omsætte. Kasein egner sig derfor rigtig godt til at indtage, inden du går i seng, så kroppen har protein hele natten.

Du bør overveje kaseinproteinpulver, hvis du er 100% dedikeret til at opbygge en flot og muskuløs krop. Vi har selv brugt det i årevis, og det virker! Men lad os advare dig: Det smager ikke særlig godt, sammenlignet med Whey protein. Det er lidt tykkere og lidt mere melet!


Proteinrige fødevarer

Det var så vores tanker om proteinpulver for denne gang. Hvis vi helt kort så opsummere, så overvej kraftigt proteinpulver. Billigt proteinpulver er okay, bare det er produceret indenfor EU. Og overvej derefter at skifte til LinusPro (især deres Whey 100 produkt med kakaosmag) lige som vi har gjort.

Hvis du bliver skuffet over enten smag eller kvalitet, så send os lige en mail, så tager vi fat i gutterne bag firmaet og ser, hvad vi kan gøre.
 

Styrketræningsapp

 

Træn effektivt med vores app

Få styr på din træning og kost med vores app. Du får et skræddersyet træningsprogram og kostplan.

Med appen kan du:

Med appen får du alt samlet på et sted. Følg træningsplanen i centeret. Det er nemt, og vi er klar med svar på dine spørgsmål ligegyldigt, hvad dit mål er.
 


Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Gratis træningsprogram?

Større muskler, lavere fedtprocent og en pænere krop. What’s not to like?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores gratis træningsprogram med det samme.