Derfor skal du styrketræne og forblive aktiv

Det er vigtigt at holde dig i bevægelse og træne, uanset hvor gammel du er. Træning holder din krop og din hjerne sund, og ønsker du et langt, raskt og rørigt liv kommer du ikke udenom at integrere motion og træning i din livstil. Det bliver nødt til at være en del af din hverdag.

Derfor skal du styrketræne

Træning kan hjælpe dig med at leve et længere og sundere liv. Det er med til at:

 • Holde dine knogler, muskler og led sunde
 • Reducere risikoen for at få diabetes, tyktarmskræft og knogleskørhed
 • Sænke dit blodtryk
 • Håndtere stress, sænke kortisol-niveauer og forbedre dit humør
 • Lette symptomer på angst og depression
 • Reducere risikoen for at få hjertesygdomme
 • Give dig en bedre udholdenhed og større muskelstyrke
 • Hjælpe med din balance og stabilitet

Efterhånden som man bliver ældre, kan man blive lidt tilbageholdende med at tage ned i træningscentret.

Det kan der være flere grunde til. Det kan være, at du tænker, at du bliver skadet, hvis du løfter vægte, at din form er for dårlig til at deltage på et hold eller måske er du usikker på, hvilke øvelser du skal tage og i hvilken rækkefølge.

Her kan vores styrketræningsprogram hjælpe. Det er simpelt, nemt at gå til og i de 6 måneder som det løber, kommer du igennem 21 forskellige grundøvelser, der kan hjælpe dig med at få formen og teknikken på plads.

Hvor meget skal du træne?

Raske voksne bør sigte efter 150 minutters aktivitet om ugen. Med aktivitet menes der, at få dit hjerte i gang og sørge for, at blodet pumper i kroppen.

Det skal altså være ved en vis intensitet. Du bør som minimum få kroppens største muskler i arbejde 2 – 3 gange om ugen. Kombiner evt. dine træningssessioner med udstrækning og gerne også en smule cardio-træning på dine ”off-dage”.

Hvis du har tiden og energien til det, får du endnu flere sundhedsmæssige fordele, hvis du dyrker op til 300 minutter eller mere af motion om ugen.

Men et simpelt mål er at forsøge at få 30 minutters aktivitet ved en moderat på de fleste dage. Nogle uger vil det fungere for dig og på nogle dage, vil det ikke. Det er et mål og ikke en regel og du bør derfor gøre, det der virker for dig.

fitness træne

Sådan kommer du i gang

Der er to måder at bevæge sig på: Træning / motion og fysisk aktivitet.

Træning / motion er de planlagte aktiviteter som styrketræning, hvor du følger et program, aerobic, tai chi, spinning eller svømning. Hvis du følger vores program og evt. kombinerer det med en løbetur i ny og næ, så er du ”home safe” på denne front.

Fysisk aktivitet er den måde, som du ”sniger” bevægelse ind i din dagligdag. Det kan være en gåtur med hunden, havearbejde, at du tager trapperne eller cykler i stedet for at tage bussen. Jo mere du putter bevægelse ind i din dagligdag, desto sundere vil du være.

Fysisk aktivitet har den fordel, at du ikke behøver hverken smart tøj eller udstyr. Det samme gør sig i øvrigt gældende for vores styrketræningsprogram.

For at komme i gang på en hurtig og nem måde, kan du fx:

 • Tage en rask gå- eller løbetur
 • Cykle på arbejde
 • Rive blade sammen eller slå græsset
 • Feje eller støvsuge hjemmet
 • Spille tennis
 • Gå op eller ned ad trapper

Har du andre forslag til, hvordan man får mere bevægelse ind i sin hverdag? Del gerne dine tips og gode råd med læserne herunder.

Find også mere inspiration her

 

Styrketræningsapp

Træn effektivt med vores app

Få styr på din træning og kost med vores app. Du får et skræddersyet træningsprogram og kostplan.

Med appen kan du:

Med appen får du alt samlet på et sted. Følg træningsplanen i centeret. Det er nemt, og vi er klar med svar på dine spørgsmål ligegyldigt, hvad dit mål er.
 


 
 
 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Gratis træningsprogram?

Større muskler, lavere fedtprocent og en pænere krop. What’s not to like?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores gratis træningsprogram med det samme.