Alt du bør vide om sunde snacks

Er du en af dem, der godt kan lide en lille (eller stor, for den sags skyld) snack i løbet af dagligdagen? Så bør du læse med her, hvor du får tips til de sunde snacks.

Det kan være, at det er dét tidspunkt mellem frokost og aftensmad, hvor energidepoterne er tømte og trætheden sætter ind eller et par timer før, at det er tid til at gå til ro.

Så er du ikke alene. Mange mennesker nyder at spise mellem måltiderne. Snacking kan hjælpe dig med at opfylde dine ernæringsbehov og tilfredsstille sulten, så du har energi nok til alle dagens gøremål. Dit reelle behov for snacks afhænger af din alder, sundhed, vægt og aktivitetsniveau og planlægger du ikke dine sunde snacks, så ender du typisk med at vælge en Snickers eller tager hul på en pose Haribo.

Derfor skal du spise sunde snacks

Snacks er ikke per definiton en dårlig ting. Sunde snacks findes, og de har helt sikkert deres berettigelse. Der er måder at snacke på, der kan være gavnlige i din kost.

Sunde snacks kan øge dit næringsstofindtag, opretholde dine energiniveauer og hjælpe kroppen med at restituere fra motion og træning.

Visse snacks kan bidrage til at forbedre kvaliteten af din kost og hjælpe dig med at ramme dine makrotal. For eksempel kan næringsfyldte fødevarer hjælpe dig med at ramme dit ligevægtsindtag eller sørge for, at du ligger over det, hvis dit mål er at bygge muskler.

Proteinrige snacks

Snacks er selvfølgelig ikke bare snacks og det kræver derfor en vis portion selvkontrol at vælge dem, der er sunde. Frisk frugt og grøntsager er sunde snacks og det samme gør sig fx gældende for snacks med fisk (tun fx), fuldkorn og havregryn.

Sunde snacks kan hjælpe på blodsukkeret

Snacks kan være til gavn for dig, der har udfordringer med dit blodsukker. Dit blodsukker stiger typisk, når du har spist og falder igen gradvist efterfølgende. En sund snack som mellemmåltid kan forhindre blodsukkeret i at falde for meget mellem måltiderne.

Når du vælger snacks, der skal være med til at holde dit blodsukker stabilt, bør du kigge efter snacks med et højt fiber- og proteinindhold. Det kan fx være sunde snacks som gulerødder med bønne-dip eller hummus. Denne snack fordøjes langsomt og kan forhindre udsving i blodsukkeret. Dette er også ret vigtigt for folk, der døjer med diabetes.

Brug for hjælp med kosten?

Savner du inspiration til, hvad du kan spise til dine måltider og som sunde snacks derimellem? Så bør du tage et kig på vores omfattende kostplan.

Kostplanen tager udgangspunkt i din krop og dine mål og omfatter bl.a. 40 opskrifter inden for kategorierne morgenmad, frokost, aftensmad og naturligvis også snacks.

Du kan læse mere om vores kostplan her

Snacks efter træning

Sunde snacks efter træningSundere snackmuligheder efter træning kan hjælpe med at genopbygge energidepoterne og fremskynde muskelopbygningen.

En god post-workout snack består af både kulhydrater og proteiner. Det kan være en simpel en af slagsen, som en proteinshake eller et æble og en ostemad.

Andre snacks, der hjælper med til en hurtig restitution og giver essentielle næringsstoffer er fx yoghurt, en banan eller brød med peanutbutter.

Den sunde snacks kan være medvirkende til, at du efterfølgende ikke falder for det usunde alternativ. Forbered derfor dine sunde snacks på forhånd og sørg for at de er tilgængelige, når snack-lysten indtræffer. Det er fx nemt at forberede både frugt og grøntsager, fuldkornskiks eller hytteost / tun.

Selv om disse snacks er “sunde” betyder det ikke, at du kan spise så meget af dem, som du har lyst til. Hav altid dit formål for øje, hvad enten det er et vægttab eller muskelopbygning. At du spiser med måde, er en vane, som du bør tillægge dig – ikke kun når du snacker, men også når du spiser dine måltider.

Tips til at snacke sundt

Sunde snacks kan være gode for dig og din krop. De kan bidrage til, at du føler dig gladere, får mere energi og når dine mål med din træning. Lige så vel som sunde snacks kan hjælpe dig, så kan de usunde alternativer gøre lige det modsatte.

Forberedelse er vigtig, når vi taler snacking. Derfor får du herunder en række tips til, hvordan du generelt snacker sundere.

Udvikl en sund ”snackplan” på forhånd. Hvis du venter, indtil du er sulten med at beslutte, hvad du skal spise, er det mere sandsynligt, at du træffer et dårligere valg. Du kan også ende med at spise mere, end du har brug for

Hold dit køleskab og skabe fyldt med sunde fødevarer, der kræver minimal forberedelse. Det kan fx være:

Snacks er en ideel måde at tilføre lidt ekstra frugt og grøntsager til din kost. Vask dem i forvejen, så de er hurtige og nemme at få fat i, når du er sulten Rester kan også være gode snacks. Pak dine rester i mindre ”snack”-pakker og opbevar dem i køleskabet eller fryseren.

Emballerede fødevarer indeholder ofte mere end 1 servering. Kontroller etiketten for at finde den mængde mad, der svarer til 1 portion. Tag det ud, som du ønsker at spise ud af pakken og læg resten væk. Drik vand eller mælk med dine snacks for at hjælpe dig med at føle dig mere mæt og tilpas

Har du andre idéer til sunde snacks? Del gerne dine yndlingssnacks herunder.

 

Styrketræningsapp

Træn effektivt med vores app

Få styr på din træning og kost med vores app. Du får et skræddersyet træningsprogram og kostplan.

Med appen kan du:

Med appen får du alt samlet på et sted. Følg træningsplanen i centeret. Det er nemt, og vi er klar med svar på dine spørgsmål ligegyldigt, hvad dit mål er.
 


 
 
 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Gratis træningsprogram?

Større muskler, lavere fedtprocent og en pænere krop. What’s not to like?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores gratis træningsprogram med det samme.