Dips

Dips

Dips er en sand kongeøvelse, der virkelig kan sætte din overkrop på overarbejde. Øvelsen ser ikke ud af meget, men gør du det rigtigt (dipser ned til parallel), så skal du nok få sved på panden.

Dips er en mester til at træne dine brystmuskler og dine triceps. Øvelsen giver en fantastisk brystkasse og nogle ordentlige overarme.

Derudover hjælper dips med at forøge smidigheden af dit skulderbælte, som i sidste ende hjælper dig med at holde dig skadesfri.

Eneste ulempe ved øvelsen er, at den er svær at udføre for begyndere, der ikke kan taget 10 gentagelser med egen kropsvægt. Her er vi ikke bange for at anbefale “dips maskinen”, et fint substitut, indtil du er stærk nok til at bruge din egen vægt.

 

dips videoSe video af øvelsen

Prøv vores unikke træningsprogram, for at få adgang til de i alt 21 øvelsesvideoer mv.

Få adgang til programmet

 

Primære muskelgruppe:

Bryst og triceps

Sekundær muskelgruppe:

Biceps, underarm, skuldre og ryg.

Sværhedsgrad: 3 / 5

Øvelsen giver lidt sig selv, men er ligesom chin ups hård at udføre. Jo mere du bøjer overkroppen forover, desto mere trænes brystmusklerne og omvendt; jo mere du holde overkroppen ret under øvelsen, desto mere trænes triceps.

Er øvelsen for svær for dig, kan du evt foretage øvelsen ved hjælp af en dips-maskine, der findes i styrketræningscentret. Er øvelsen derimod for nem at gå til, kan du sætte yderligere belastning på ved at holde en vægtskive, en håndvægt eller en kettlebell om fødderne eller ved at bruge et dips-bælte.

Vil du have et godt træningsprogram, hvor dips indgår?

Denne træningsøvelse er en af de i alt 25 øvelser, som udgør kernen i vores betalte 6 måneders træningsprogram. Udover alle de bedste øvelser indeholder træningsprogrammet bl.a. 75 unikke træningspas, 4 progressionscyklusser, sjove udfordringer, tests, hvileuger, PEAK-uger og meget mere.

Prøv vores styrketræningsprogram i dag.

Sådan gør du:

Tag fat i dipstativet med begge hænder og lad kroppen hænge lige ned. Bøj nu i armene så din krop synker længst muligt ned mellem stængerne. Stræk derefter armene ud således at du returnerer til startposition.

Står der i programmet at du kun skal tage 5 gentagelser, men du kan sagtens tage 10? Så er det på tide at bruge yderligere vægte. Spænd en vægtskive rundt om livet eller brug en vægtvest. De fleste fitnesscentre ligger inde med begge dele.

Træningsforslag til dips:

Er målet store muskler, så træn 3-4 x 12-15 gentagelser. Er målet stærke og funktionelle muskler, så træn 3-7 x 5-10 gentagelser.

Vores bedste fif:

Hvorfor har vi taget denne øvelse med i programmet, når den nu er så hård. Fordi den, modsat bænkpres, er fantastisk til at træne den nedre del af brystkassen. (Ja, det er den del der oftest er utrolig svært at ramme). Det er uden tvivl den øvelse der giver det hurtigste resultat, når du står og kigger dig selv i spejlet.

Hvad synes du om dips?

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
lone
lone
6 years ago

Alternativ til dips???