Nem guide til proteinpulver

Hvis du går i finesscenter, så har du sikkert hørt de andre gutter eller ladies tale om proteinpulver.

De tager proteinpulver efter træning, for at hjælpe kroppen med at opbygge muskler i en rivende fart.

Men er proteinpulver kun for bodybuildere, eller kan en ganske almindelig mand eller kvinde få noget ud af at indtage ekstra protein efter træning?

I denne guide vil vi prøve at besvare de 4 spørgsmål, vi oftest bliver stillet om proteinpulver.

Men før vi skyder guiden i gang, så først lige et kig på, hvilket proteinpulver der er bedst.

Læs mere om proteinpulver testen her

Bodylab proteinpulver
Linuspro proteinpulver
nutramino proteinpulver

Se vores fulde udvalg af proteinpulver

Hent mere proteinpulver

1: Behøver jeg at tage proteinpulver efter træning?

Proteinpulver er ikke kun for bodybuildere – slet ikke! Om du vil få noget ud af at tage protein efter træning, afhænger af dine kostvaner.

Er du typen, der spiser 6 stykker grønt hver dag, får masser af fisk og kød, undgår fastfood og altid spiser en dåse tun og en banan efter træning, så er der en god chance for, at du ikke behøver indtage supplerende protein.

Hvis du – ligesom jeg – nogle gange spiser en pizza og hader tun på dåse, så har du måske brug for et skud ekstra protein efter træning.

Faktum er, at for meget protein ikke er skadeligt for kroppen. Det er grunden til, at vi altid drikker en proteinshake 10-15 min efter træning. Protein-shaken er en sikkerhed for, at man ikke spilder tiden i fitnesscenteret, hvis du træner for at øge din muskelmasse.

2: Hvilken slags protein skal jeg tage?

Nu lovede vi dig en nem guide til protein, så derfor vil vi ikke gå i detaljer med alle de forskellige slags proteinpulver, der findes. Men du bliver ikke skånet for en smule teori.

Protein findes i 3 almindelige varianter.

Valleprotein: (Whey) Dette er den mest almindelige slags protein. Den opløses godt i vand eller mælk, og er det man kalder et komplet protein (indeholder alle 9 forskellige aminosyre, som et menneske har brug for). Kort sagt – valleprotein er fantastisk!

Sojaprotein: (Soy) Vegetarer foretrækker ofte sojaprotein, selvom smagen er lidt dårligere og det opløses dårligere i vand. Vi holder os fra sojaprotein, men vi er heller ikke vegetarer.

Kaseinprotein: (Casein) Er kendt som det langsomme protein, og er en del dyrere end valleprotein. Er det pengene værd? Nej. Skal du have et skud protein efter træning, så hold dig til valle eller soja.

Kort sagt – hold dig til valleprotein (eller “Whey protein” på engelsk), med mindre du er vegetar eller har for mange penge!

Vil du vide mere? Så læs vores komplette guide til proteinpulver

3: Whey 100 protein eller weightgainer?

Nu er vi kommet frem til, at du skal vælge valleprotein. Men valleprotein er igen inddelt i flere forskellige slags. Lad os kigge på de 2 mest almindelige slags.

Weightgainer: Denne betegnelse dækker over protein tilsat kulhydrater. Det er primært lavet til folk, der gerne vil tage på i vægt. Weightgainer er et rigtig godt supplement til alle ‘hardgainere’, der træner og træner uden den store effekt.

NB: Din vægt skal primært styres af kosten. Weightgainer skal kun bruges som supplement til din kost, eller til de dage, hvor du har travlt.

[approved]Her er den weightgainer vi bruger (det er den billigste, vi har fundet. Findes det billigere, så skriv gerne en kommentar). Vi foretrækker chokoladesmag, men det er nok individuelt.[/approved]

Whey protein 100: Dette er ren protein, altså ikke tilsat kulhydrat (100 = 100% protein). Gå efter denne variant, hvis du har nemt ved at tage på i vægt eller drømmer om et hurtigt vægttab.

NB: Vi vil anbefale dig at tage en smule kulhydrat sammen med proteinpulveret (en banan fungerer fremragende).

[approved]Vi har tidligere benyttet os af Whey Protein 100. Man kan med fordel købe denne spand proteinpulver (igen, billigt billigt billigt – og 100% effektivt!)[/approved]

Så er du seriøs med din styrketræning, så overvej at købe enten Whey protein 100 eller Weightgainer. Der findes et hav af lækre mærker (Mutant Mass, Viking, Muscle Milk, Nutramino og Maxim), men vi foretrækker Bodylab’s eget mærke, da det smager godt og giver gode resultater.

En rundspørge blandt vores facebook-medlemmer viste, at flertallet foretrækker proteinpulver fra LinusPro. Selvom smagen er super god, så synes vi prisen er lige i overkanten (koster det dobbelte af pulveret fra Bodylab, og giver præcis den samme effekt.)

Har du erfaringer med et mærke, så skriv gerne en kommentar.

4: Hvor meget protein skal jeg tage efter træning?

Endelig et nemt spørgsmål.

Tag 20 gram protein 0-15 min efter styrketræning.

Vi ved godt, at der findes lange formler der beskriver, hvordan man regner ud præcis, hvor mange gram protein du behøver. I 99% af alle tilfælde er resultatet, at du skal indtage mellem 16-25 g, så hvorfor gøre det sværere end det egentlig er?

PS: De 20 g er det du skal indtage lige efter træning. Vil du beregne hvor mange gram proteiner du skal have på en hel dag, så brug denne formel: (hvis målet er muskelvækst)

Pr. dag for mænd: Din kropsvægt x 2 = Samlet proteinindtag pr. dag

Pr. dag for kvinder: Din kropsvægt x 1,5 = Samlet proteinindtag pr. dag

Eksempel: Jeg vejer 82 kg. hvorfor jeg skal have (82 x 2) = 164 gram protein hver dag!

Det kræver en god kostplan og evt. supplering med kosttilskud.


Super, det var vores guide til proteinpulver. Vi vil blive rigtig glade, hvis du vil “synes godt om” denne artikel (klik nedenfor).

PS: Der findes også en lidt nemmere løsning – proteinbaren! Den er lidt dyrere og knap så effektiv, men den smager super godt. Her er vores favorit, igen med chokolade smag + banan!


træningsprogram
Subscribe
Notify of
guest
83 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Lars
Lars
11 years ago

Hej Tue

Mange tak for en god guide, som jeg helt sikkert vil bruge!
Jeg bemærker at du slet ikke nævner kreatin, som jeg har bemærket ofte bliver nævnt – er det fordi du også vil skrive en anden artikel om dette, eller er det fordi det er ‘spild’ at investere i?

På forhånd tak.

Lars
Lars
11 years ago

Et andet spørgsmål – jeg beklager 🙂

Jeg kan se inde på bodylab’s side, hvorfra man kan bestille Whey 100, at de anbefaler 30-40 gram pulver, mens du anbefaler ca. 20 gram.
Er det bare for at de kan sælge noget mere, eller er der en grund til det?

Lars
Lars
11 years ago

Hej igen Tue

Mange tak for det hurtige, og grundige svar – jeg ser frem til at se din artikel omhandlende kreatin – og tak for en fed side!

Daniel
Daniel
11 years ago

Hej.
Super god artikel!!! Men nu nåh du skriver det der om vi har nogen andre bud på billigt proteinpulver, så kan du få 4 kg Weight Gainer for 350 kr inde på bodystore.dk

Morten
Morten
11 years ago

Hej Tue, har et spørgsmål om hvad du synes man skal bruge hvis man gerne vil været markeret? Hvis du forstår hvad jeg mener
Hilsen morten

trackback

[…] men ’nøj’ hvor havde han misforstået konceptet; kreatin! (Jeg tror han havde byttet rundt på protein og […]

Michael
Michael
11 years ago

Du skriver at du før hen brugte whey protein 100.
Må man ha lov og høre hvorfor du er skiftet over til weightgainer?

Jeg skal nemlig til at købe noget pulver men er kommet i tvil om hvad for en af de 2 jeg skal tag???

Jeg køre jeres 6mdr. træningsprogram:)

Michael
Michael
11 years ago

Hej Tue

Tak for svaret… Jeg har købt Bodylab Lean Gainer, efter henvisning fra kunde service hos bodylab.

Det jeg lige vil høre dig om er, Skal man kun tag protein shake med kreatin efter træning? og ikke de dage hvor jeg ikke styrketræner?..
Jeg styrketræner Mandag, Onsdag og Fredag. (Har jeg gjordt i 10uger)

Desuden så vil jeg lige høre dig ad om du kender dette produkt som jeg bruger? Jeg er nemlig lidt bange for at dette produkt gør at jeg tag på i fedt… frem for at reducer min fedtprocent og gøre mig makeret…:) Planen er at jeg skal have den sixpack inden for en mdr…;)

Jeg håber du forstår mine spørgsmål og jeg ser frem til dine gode og uddybene svar..

Hilsen Michael

Michael
Michael
11 years ago

Spøgsmål 1 lyder lidt forkert. Jeg omformuler mig lige…
Skal jeg tag protein shake hver dag??? Eller kun de dage jeg styrketræner??? Og hvad med de dag man evt. dryker en anden sport???

Nu håber jeg at det er til at forstå:)

trackback

[…] Smothien indeholder ca. 40-50 gram protein og 50 gram kulhydrat, så den fungere fantastisk som en weight gainer […]

trackback

[…] du spørgsmål til testen, eller har du erfaringer med nogle af mærkerne? Vil du læse mere om hvordan du skal tage dit proteinpulver? (så klik på […]

Mathias
Mathias
10 years ago

Hej Tue

De 16-25 g protein du snakker om man skal indtage efter træning, er det kun den mængde man skal indtage lige efter træning eller er den den mængde man skal indtage i løbet af en hel dag, for det synes jeg ikke rigtig du nævner?

Hilsen Mathias

GA
GA
10 years ago

Hejsa 🙂

Jeg er en pige på 25år der over en periode på 1 1/2 år har tabt 23kg uden motion/ kostændring.
Har kun mindsket mine portioner og spurgt mig selv, om det virkeligt er NØDVENDIGT med den ene usunde ting, oftest var svaret nej, men andre gange var det et ja 🙂

Nu er jeg kommet dertil hvor jeg gerne vil have min krop strammet op (ikke fordi der er noget der hænger eller noget, men vil bare gerne af med det “løse” hud og få den til at blive fast )

Hvilken slags protein pulver skal jeg vælge? Hvor tit? Kun efter træning eller også om morgenen?

Og har du en plan jeg ville kunne følge for at nå målet?

Måske du kan hjælpe, måske ikke 🙂 Jeg håber 🙂

Knus

mike
mike
10 years ago

hej tue, jeg har lige nogen spørgsmål. jeg drikker wheigtgainer. og skal jeg indtage 20 gram protrien hver dag. og er det på en hel dag jeg skal indtage det. for jeg har hørt fra andre jeg skal gange min vægt med 2,5 også det resultat det bliver skal jeg tage i gram. og jeg ´træner mandag tirsdag og torsdag og fredag. kan jeg godt træne bryst, tirceps, skulder, tirsdag og fredag og mandag og torsdag er biceps, ryg, ben, og kan min højre arm og højre bryst godt være større end venstre. håber du kan besvare de spørgsmål.

mvh Mike

mike
mike
10 years ago

jeg har også lige et andet spørgsmål, jeg tager 3 sæt af 6 – 8 gentagelser. også tager jeg ca 3 øvelser i hver alså 3 øvelser biceps og ryg og bryst. er det fint. for jeg vil nemlig godt værre større. også træner jeg ca en time.. og kosten er jeg ikke så god til fordi jeg er kræsen. jeg kan ikke lide fisk så jeg spiser meget usundt.

mvh Mike

mike
mike
10 years ago

okay, hvordan skal jeg så dele det op. hvis jeg skal tage 1,5 x kropsvægt. og når jeg skal tage 20 g efter hver træning. skal jeg så tage protien over 3 gange på en dag. og skal jeg tage det hver dag selvom jeg ikke træner? okay, så jeg skal tage 3 sæt x 8 – 12 reps? jeg vil prøve og se på kosten håber den kan hjælpe mig lidt 🙂

Mike

Lars
Lars
10 years ago

Hej Tue

Efter du lavede den her artikel kom du også med en omkring brugen af kreatin (endnu en som var yderst brugbar).
Jeg har læst nogle kun artikler om fænomenet IF, og i mange af dem nævnes også tilskuddet BCAA (aminosyrer). Hvad er din holdning til brugen af disse? Er det unødvendigt når man bruger Whey proteinpulver, eller vil det faktisk være godt at supplere med det også?

På forhånd tak.

Julie
Julie
10 years ago

Hej Tue.
Jeg er en pige på 17, og er næsten lige begyndt at træne. Jeg træner 3 gange om ugen og træner hele kroppen hver gang. Har fået lavet træningsprogram og sådan, men ville det hjælpe mig med protein-pulver, eller er det ikke nødvendigt? Vil jo gerne have så hurtige resultater som muligt, selvom jeg ved det tager tid. Ville det hjælpe?

Mvh. Julie

trackback

[…] Nem guide til proteinpulver (25 […]

Drit
Drit
10 years ago

Hej Tue,

Jeg har en enkelt spørgsmål jeg er meget i tvivle om jeg skal bruge Wright gainer eller alm. Protein jeg vejer 73 og har lidt svært ved at tage på har jeg brug for mere protein når jeg træner til støre muskler eller skal det være en kombination af begge dele.

Maria
Maria
10 years ago

Hvis man er i gang med et vægttab, kan man så godt tage Whey protein 100, uden man kommer til at tage på?

Monica
Monica
10 years ago

Hej Tue, super fed side du har fået skruet sammen her 🙂
Jeg skal til at købe noget proteinpulver, men jeg vil gerne have noget hvor smagen er i orden og ikke smager syntetisk. Jeg har planer om at bestille fra bodylab, som du selv bruger 🙂
Er der nogle smage du kan anbefale ??
– Monica

Jesper
Jesper
10 years ago

Hej Monica, jeg har lige købt jordbær og chokolade fra bodylab. Det smager forrygende.

Jesper

Kristoffer
Kristoffer
10 years ago

Hejsa, er typen der har lidt nemt ved at tage på i vægt, min kost består primært af rugbrød og en masse havregryn.
er lige begyndt at træne, & kører efter jeres split program. hvad vil du foreslå at jeg bruger, weight gainer eller whey 100 pure? Er det evt. Nødvendigt at indtage kreatin og omega 3 oveni?? Er lidt den kræsne type 😉

Kristoffer
Kristoffer
10 years ago

Min fedt procent er på omkring de 25 🙂

Kristoffer
Kristoffer
10 years ago
Reply to  Mathias J

Jo lige præcis! 😉 min fejl. Tak for svaret 🙂

Kennie
Kennie
10 years ago

Hej Tue
Jeg har netop erhvervet mig jeres træningsprogram og kostplan. Nu sidder jeg så og kigger lidt rundt i de forskellige artikler omkring proteinpulver etc.
For det første er jeg lidt i tvivl om det overhovedet er proteinpulver jeg skal indtage, eller om det er weightgainer jeg skal gå efter. Jeg har førhen og stadigvæk (vil jeg tro, da jeg ikke har trænet før) haft svært ved at tage på i vægt, men jeg er dog steget i vægt grundet rygestop. Vejede 65kg før, hvor jeg nu to år efter rygestoppet er oppe og veje 81kg. Jeg er 1,86 høj. Hvilket produkt ville så være det rigtige for mig?
For det andet, så studsede jeg over at I, i Jeres kostplan skriver at man skal blande 40g proteinpulver, hvor her i denne artikel står der KUN 20g? Hvilket skal man så følge?

Håber du kan hjælpe mig med at besvare mine ‘rookie’ spørgsmål.

Mvh

Kennie

Helle
Helle
10 years ago

Hejsa!
Har du nogle erfaringer m ærteprotein?
Kh Helle

Sandra
Sandra
9 years ago

hej jeg er 18 år vejer lidt over 80 kg jeg bruger dette trænings program som udganspunkt:
Uge 1 & 2 – Grundlæggende

Plan: Cardio (konditionstræning) & styrketræning 4 dage om ugen. Målet for 3 sæt af 10-12 repetitioner.

Dag 1: 20 min cardio, 30 minutter vægte – ben og skuldre
Dag 2: 20 min cardio, 30 minutter vægt – mave og kerne
Dag 3: 20 min cardio, 30 minutter vægt – ryg og biceps
Dag 4: 20 minutter cardio, 30 minutter vægte – bryst og triceps

Uge 3 & 4 – Gå til den

Plan: Cardio 3 dage om ugen, høj intensitet interval træning 2 dage om ugen, styrketræning 5 dage om ugen. Sigt efter 4-5 sæt af 8-10 repetitioner.

Dag 1: 20 minutter cardio, 40 minutter vægte – skuldre
Dag 2: 15 min høj intensitet interval træning, 45 minutter vægte – mave og kerne
Dag 3: 20 min cardio, 40 minutter vægt – bryst og ryg
Dag 4: 15 min interval træning, 45 minutter vægte – ben
Dag 5: 20 minutter cardio, 40 minutter vægte – biceps og triceps

Uge 5 & 6 – Bliv markeret

Plan: Cardio 2 dage om ugen, høj intensitet interval træning 3 dage om ugen, styrke træning 5 dage om ugen. Sigt efter 3-4 sæt af 12-15 repetitioner.

Dag 1: 20 minutter høj intensitet interval træning, 40 minutter vægte – bryst og biceps
Dag 2: 30 min cardio, 30 minutter vægt – mave og kerne
Dag 3: 20 minutter høj intensitet interval træning, 40 minutter vægte – ryg og triceps
Dag 4: 30 minutter cardio, 30 minutter vægte – skuldre
Dag 5: 20 minutter høj intensitet interval træning, 40 minutter vægte – ben

Her har du det, et komplet 3-måneders træningsprogram for vægttab! Efter dine første 6 uger, anbefaler jeg du tager en uges pause, før du starter igen eller udfordrer din krop på nye måder.

men jeg ved ikke om det er det rigtige, og jeg ved ikke om det er en god ide for mig at have noget tilskud, fordi jeg ikke rigtig synes at der sker noget. Jeg vil gerne ned i vægt og strammes op uden at være alt for tynd og blive lidt markeret. jeg har ikke rigtig nogen kost plan ud over mindre usundt og sundere mad, men kan ikke holde en kostplan da jeg bor hos mine forældre og pengene ikke er til det.

Jeg håber du kan hjælpe mig.

Venlig hilsen Sandra

Sandra
Sandra
9 years ago

og tror du at denne pakke kunne være være en ide til tilskud? http://bodystore.dk/4/dk/artiklar/charlottes-perrellis-stora-fitnesspaket

Milo
Milo
9 years ago

Hej Tue
Jeg er 22 år og er ret spinkel af bygning og har rimelig lav fedt %.
Jeg vil gerne have opbygget en masse muskelmasse og få øget min vægt derfra.
Jeg har før i tiden trænet intensivt men det er noget tid siden efterhånden. Så ville være rart med noget hjælp til at komme igang igen.
Ville du anbefale at jeg brugte Weight Gainer og Kreatin Piller , og måske mere? Jeg kigger selvfølgelig også på kosten, men det er et rimeligt stort projekt som man lige skal sætte sig ind i ! Men som sagt, hvilke kosttilskud ville du anbefale mig?

Dorthe
Dorthe
9 years ago

Hej jeg er igang m at styrke træne og blir nødt til at købe soja protein pulver da jeg ik kan tåle mælk …. Gælder de20 gram også for kvinder ( lige efter træning )?

Malthe
Malthe
9 years ago

Hej

Hvor mange gram weightgainer skal
Man ca. Tage pr. Gang?

Malthe
Malthe
9 years ago

Hej
Du skriver hvor mange gram proteinpulver man ca. Skal tage, men ikke weightgainer? På min instruktions pakke vil den nemlig have mig til at blande 100 gram op med 3-500 ml. Vand. Kan det passe?

Mikkel
Mikkel
9 years ago

Hejsa. Jeg vil germe være helt sikker på om jeg har forstået det rigtigt. Jeg er lidt veltrænet. Jeg har brystmuskler og markeret arme, men maven er der kun lidt at se på. Jeg holdte pause på grund af brækkede arm. Jeg er ved at komme efter mit gamle jeg efter 6 måneders ventetid. Jeg er 17 år og har købt bodylap whey 100 (1kg). Min vægt er 66.6 kg. Så jeg skal have 99 g proteinpulver om dagen. Jeg får lidt over 100 g protein gennem kosten hver dag. Skal jeg dividere 99 med 3= som giver 33 g. Skal jeg så tage 33 om morgnen, 33 efter træningen (styrketræningen) og 33 nå jeg smutter i seng? Mvh mikkel. Håber du vil give mig et direkte og præcist svar så hurtigt som muligt. 🙂

Fie
Fie
9 years ago

Nu har jeg læst og læst.. Og bliver mere og mere forvirret! Jeg spiser en proteinrig kost, og skal ca have 136gr protein dagligt.

Jeg spiser smoothie om morgenen, med lidt mælk, skyr, bær, banan og mandler. mv

Frokost en terlerken med lidt forskelligt hvortil halvdelen indeholder protein i form af bønner, kød, æg.. Mv

Aftensmad består også meget af proteinindholdig kost, såsom: tun, linser,bønner kylling mv..

Jeg har nu købt valle og casein protein pulver samt noget druesukker..

Træner ca 3-4 gange om ugen..
Og har planer om at indtage 10-15 gr valleprotein med 20-30 gr druesukker 1 time inden træning og ca 20 gr valle pulver og 50 gr druesukker med lidt riskiks til efter træning…

Herefter vil jeg indtage 20 gr kasein pulver med en håndfuld mandler inden sengetid.. Hvordan lyder det?

Og hvad skal man spise på sin hviledage, pulver eller mad/? Skal man spise casein i løbet af dagen samt lige før sengetid, da dette er langsomt optageligt?

Bedste hilsner Fie

Danni
Danni
9 years ago

Hej Tue.
Er det for meget protein man indtager, hvis man både kører WG, whey 100 og slow release? Hvis man kan kører det hele, hvad anbefaler du så man indtager hvornår ? og er det hver dag man skal gøre det ?
Får normalt ikke nok protein gennem alm kost.

Mvh. Danni

Frederik Engholm
Frederik Engholm
9 years ago

Hej Tue,
Du siger at man skal gange sin kropsvægt med 2 men er det så med normal protein eller Weightgainer, (vil ikke tage på i mit indtag)

Fie
Fie
9 years ago

Hej igen Tue

Har tidligere skrevet, men efter lidt erfaring med min kost/træning har jeg fundet ud af at jeg får rigeligt med protein gennem min kost. Prøver så vidt muligt at spise 6 måltider om dagen 3 store og 3 mindre portioner.
Jeg træner hver anden dag og er klar over jeg skal spise flere kulhydrater de dage jeg træner mm. Jeg har solgt mit proteinpulver fra getbig whey/kassein og druesukker idet jeg ikke kan tåle det. Får noget allergisk reaktion især ved hals og kæbeparti. Jeg ønsker at tabe mig vedligeholde min krop / samtidig med at bibeholde min muskelmasse, og være makeret. Har derfor fokus på tidsrummet efter træning / det åbne vindue… Og er meget i tvivl om hvad jeg skal spise herefter? Folk anbefaler banan, kakaomælk, æg, kylling hvilket jeg ik forstår nu der er langsomoptagende proteiner i ? Noget bedre alternativ?

Og hvis jeg vælger at købe protein pulver igen i form af whey 100, hvad skal jeg så drikke spise af kulhydrat til? Er juice el. Riskiks en dum ide pga sukker/salt indhold?

Venlig hilsen Fie

Sebastian
Sebastian
9 years ago

Hej Tue.

Jeg vejer 80 kg = 160 gram protein.
Jeg får ikke så super meget protein igennem mad, og skal så have 20 gram fra kosttilskud efter træning. Det vil så sige jeg skal have ca. 60-70 gram per morgen og aften??

– Sebastian

Sebastian
Sebastian
9 years ago

Hej Tue

Jeg vejer 80 kg = 160 gram protein dagligt.
Jeg indtager 20 gram efter træning, og får ikke så meget protein i min kost. Vil det så sige jeg skal have 60-70 gram per morgen og aften, for at få 160 gram dagligt?

– Sebastian

Sebastian
Sebastian
9 years ago
Reply to  Sebastian

Beklager min dobbelt afsendte besked.

trackback

[…] varieret kost hvilket er meget vigtigt når du træner. Du kan læse en stor guide om proteinpulver her, og om mængden af protein vi har brug for […]

Mette
Mette
8 years ago

Hej
Ville høre om du har et godt råd i forhold til om hvad jeg kan indtage gør træning. Jeg træner om morgenen (styrketræning og cardio) Jeg ved af erfaring at jeg skal have lidt indenbords inden træning ellers går jeg kold hurtigt og så fylder mig med energi drik fuldt af sukker under træningen. Jeg er begyndt at tage kreatin hver dag , 1 lille teske i vand om morgenen og tager proteinpulver efter træning, så den del er der styr på
Med venlig hilsen Mette

Fie
Fie
8 years ago

Hej Tue 😉

Har et spørgsmål ift. bcaa.. Læser det som om, at bcaa er adminosyre man indtager når man faster.

Jeg anvender både whey og bcaa. Jeg deler mine styrke og Cardiopas op..
Prøver mig lidt frem, og bruger kun bcaa ved Cardio og ved styrke, ingen bcaa men kun whey efter træning. Ved ik om jeg skal indtage whey ved både styrke og Cardio..

Kan man godt nøjes med bcaa ? Ellers vil du foreslå whey efter træning og så bcaa før og under træningen?

Tak for hjælpen 😉

Fie

Hans-Jørgen
8 years ago

Hej Tue!
Du roser bodylab – og det synes jeg er fint.
Jeg forstår bare ikke, at du siger man skal tage 20 gram proteinpulver efter træning – når bodylab skriver på deres brugsanvisning, at man skal tage 30-35 gram 1-4 gange dagligt.
Hvad skal jeg tro på.
Venlig hilsen Hans-Jørgen Roslundh.

Henrik
Henrik
8 years ago

Hej
Jeg har et spørgsmål, inde jeg startede med at træne vejet jeg 120 kg
Efter 8 mdr hårdt kondi og træning vejer jeg nu 83,8 kg
Og jeg har en del hud som bar henge. Hvad kan jeg gøre
Ved det. Og hvis jeg skal ha noget proteinpulver, hvad ville så være godt
Hilsen Henrik

SARAH
SARAH
8 years ago

Hej, jeg er en pige på 18 år og vejer kun 42 ville spørger om jeg godt kunne drikke whey protein pulver uden, at træne?
Hilsen Sarah

Katrine Mortensen
Katrine Mortensen
7 years ago

Hej Tue.
Jeg er “ny” i protein og ser at du er virkelig god til formulere dig forståeligt, tak for det!

Jeg er overvægtig og ønsker vægttab. Jeg træner 2-4 gange om ugen ( arbejdskvinde og mor til to ). Jeg stræber efter at det sker hver anden dag. Primo løbebånd og cykel, og slutter af på multimaskinen med 3 sæt ( primær overkrop ) samt 3 sæt på mave.
Træningen har allerede givet resultater.
Kosten er ligeledes ændret ( grundet dårligt kolesterol ) så fiber er nødvendigt samt minimal fedt.

Nu har jeg købt whey 100 fra bodylap ( vanilla milkshake )

Mit første spørgsmål er:
– det er svært for mig at drikke grundet sødmen. Det smager lidt af “glasur” jeg blander med vand 300 ml til 30-35 g. Kan jeg evn blande det med mere vand og/eller mindre pulver? Eller evn med mælk? Eller noget helt andet?

Spørgsmål 2, selv om jeg har ændret min kost markant, så glipper jeg for ofte morgenmaden. Kan en Shake evn gælde for et morgenmåltid? Måske med en banan?

Spørgsmål 3, Jeg supplere med trimlet piller x 6 dagligt, men føler at jeg mangler lidt basal viden om trimlet og protein pulver mix. Har du noget basis viden så jeg får størst effekt ud af det?

På forhånd tak
Hilsen Katrine

Gratis træningsprogram?

Større muskler, lavere fedtprocent og en pænere krop. What’s not to like?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores gratis træningsprogram med det samme.