3 øvelser du kan lave i et squat rack

Squats er et af de vigtigste øvelser, du kan lave som del af dit træningsprogram. De er ikke kun fantastiske da de rammer flere muskelgrupper på én gang, men også fordi, de er en af de øvelser, der er mest effektive til at tone og styrke kroppen.

At lave squats uden et stativ – altså `air squats´ – er det mest udbredte. Du bruger din kropsvægt, og ikke andet.

Med et stativ kan du dog øge intensiteten af din træning, da den er designet til at kunne håndtere store mængder vægt. Du kan selv justere hvor meget vægt du vil have på vægtstangen, så den giver en del frihed.

Selve stativet er lige så vigtigt. For det første, kan du løsne stangen lige på dine skuldre uden at skulle løfte den over hovedet, hvilket både er svært og kan være farligt. For det andet, den tunge vægtstang falder ikke på dig, hvis du skulle fejle og tabe stangen, da sikkerhedsspotteren sørger for at fange stangen.

Et squat rack kan derfor være mere sikkert at bruge, i stedet for at jonglere med løse vægte. Et squat rack er et træningsudstyr, som ethvert professionelt motionscenter ville have, og spørger du os, er det også uundværlig i din homegym.

Der findes forskellige squat racks, hvoraf de mest populære er fritstående squat rack, squat rack med pull up bar, og foldbart squat rack (vægmonteret).

Her er 3 øvelser, du kan lave i et squat rack

Squats

Læs mere om squats og se øvelsen her

Deadlift

Læs mere om dødløft og se øvelsen her

Overhead press

Læs mere om overhead press og se øvelsen her.

 

Styrketræningsapp

Træn effektivt med vores app

Få styr på din træning og kost med vores app. Du får et skræddersyet træningsprogram og kostplan.

Med appen kan du:

Med appen får du alt samlet på et sted. Følg træningsplanen i centeret. Det er nemt, og vi er klar med svar på dine spørgsmål ligegyldigt, hvad dit mål er.
 


 
 
 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Gratis træningsprogram?

Større muskler, lavere fedtprocent og en pænere krop. What’s not to like?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores gratis træningsprogram med det samme.