Alternativ til kropshævninger

alternativer til kropshævninger

Kropshævninger (eller Chin ups) er fantastisk øvelse til at træne ryggen, men da den anvender egen kropsvægt er den ikke for alle.

Informationerne på denne sider er skrevet til folk, der træner efter vores styrketræningsprogram. Hvis du er frisk på en udfordring, så er du mere end velkommen i klubben. Læs mere om vores træningsprogram eller køb nu.

3 gode alternativer til kropshævninger

Lige gyldig hvad grunden er til at du ikke kan lave kropshævninger, får du her 3 alternativer til “chins”:

1. Assisted chin ups

Vi er ikke vilde med fitnessmaskiner (fordi vi mener at træning med frie vægte eller egen kropsvægt er mere effektivt), men “assisted chin ups”-maskinen er en undtagelse. Denne maskine gør ganske enkelt kropshævningerne nemmere, da den støtter dig under knæene.

Assisted chin ups maskine

Har din fitnesscenter sådan en maskine, så giv ejeren en high-five og brug den når der står “kropshævninger” i dit træningsprogram.

Alternativ kan du bruge en træningselastik. Bind den under dine knæ og fæstne den til din chinup-bar. Wupti!

2. Træk-til-bryst

Træk-til-bryst (eller pulldown) aktivere i høj grad de samme muskler som en kropshævning. Har du derfor ikke adgang til en “assisted chin ups”-maskine, så lav denne øvelse i stedet for.

Læs mere om træk-til-bryst her.

3. Rows

Ifølge “Flex Online” stimulerer rows 40% mere muskelaktivitet i dine ‘lats’ end træk-til-bryst. Så selvom træk-til-bryst øvelsen minder mere om bevægelsen i en kropshævning, så er rows et udemærket alternativ.

Læs mere om rows her.

Træner du efter vores træningsprogram anbefaler vi dog, at du erstatter kropshævninger med enten assisted chin ups eller træk-til-bryst.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments